Front PageΓενικές ΕιδήσειςΠολιτικά,Τοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

«Καταδικάστηκε η ΔΕΥΑΦ γιατί ο κ. Καραχάλιος απέλυσε συμβασιούχο για πολιτικούς λόγους!»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ ΣΤΟΝ «Π.Τ.»

Πράγματα και… θαύματα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων κ. Γιάννης Τριάντης, ενημέρωσε το σώμα για μία δικαστική απόφαση Εφετείου, η οποία καταδικάζει τη δημοτική επιχείρηση γιατί όπως εξήγησε, το δικαστήριο δέχθηκε πως ο πρώην δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος απέλυσε παράνομα συμβασιούχο υπάλληλο που είχε προσληφθεί με πρόγραμμα της ηλικιακής ομάδας 55 έως 67 ετών, γιατί ο τελευταίος δεν κατάφερε να μεταπείσει συγγενικό του πρόσωπο να μην είναι υποψήφιο σε αντίπαλο συνδυασμό!

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Τριάντης το δικαστήριο δέχθηκε πως η απόλυση έγινε για πολιτικούς λόγους.

Το όλο θέμα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καραχάλιου που εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Τριάντη με διάφορους χαρακτηρισμούς.

Ο τελευταίος, μιλά για το πρωτοφανές αυτό θέμα, αλλά και για τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο, με συνέντευξή του στον «Πρώτο Τύπο».

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μιλήσατε για μία καταδικαστική απόφαση Εφετείου που αξιώνει αποζημίωση από τη δημοτική επιχείρηση στην οποία είστε αντιπρόεδρος. Τι ακριβώς συνέβη;

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, εργαζόμενος που είχε προσληφθεί με πρόγραμμα στην ηλικιακή ομάδα από 55 έως 67 ετών, απολύθηκε από τον πρώην δήμαρχο κ. Καραχάλιο για λόγους πολιτικούς. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε στο γραφείο του και τον απέλυσε γιατί δεν κατάφερε να μεταπείσει συγγενικό του πρόσωπο να μην είναι υποψήφιο με αντίπαλο συνδυασμό. Ο απολυθείς προσέφυγε στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκε από την απόφαση του Εφετείου και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τα χρήματα σε μία περίοδο μεγάλης δυστοκίας για να είμαστε συνεπείς στον δικαιωθέντα.

Όλα αυτά που λέτε, συνιστούν δίωξη για πολιτικούς λόγους. Αποδείχθηκαν και στο δικαστήριο;

Φυσικά καθώς καταγράφονται και στο σκεπτικό της απόφασης που ξεκάθαρα κάνει λόγο για πολιτικά κίνητρα, σε ότι αφορά την απόλυση. Δυστυχώς τέτοιου είδους συμπεριφορές εν έτει 2021, αμαυρώνουν την αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα το δήμο Φαρσάλων και τη ΔΕΥΑΦ.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενημερώσατε το σώμα για τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθείτε φραστική επίθεση από τον πρώην δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς εκτός των πλαισίων της ευγένειας για το πρόσωπό σας. Τι έχετε να πείτε για αυτά που συνέβησαν;

Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό που του προκάλεσαν τα όσα ανέφερα, όμως ήμουν υποχρεωμένος να πω τα πράγματα ως έχουν.

Και όταν μιλάμε για μία δικαστική απόφαση, αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Μόνον με έναν: Οι δημότες καλούνται να πληρώσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό γιατί ο πρώην δήμαρχος – κατά τη δικαστική απόφαση – απέλυσε παράνομα συμβασιούχο της ΔΕΥΑΦ για πολιτικούς λόγους.

Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς του κ. Καραχάλιου προς το πρόσωπό μου, όπως π.χ. «χωροφύλακα», «κεφάλα» και «ειδικό φρουρό», δεν είναι η πρώτη φορά που ο τέως δήμαρχος δείχνει το επίπεδο του. Έχει επιτεθεί και προσβάλει στο παρελθόν δημότες και προφανώς αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων τον έστειλε στην αντιπολίτευση και μάλιστα με μεγάλο κρότο, αφού ηττήθηκε με ποσοστό ρεκόρ πανελλαδικά στις εκλογές του 2019. Αυτό ο κ. Καραχάλιος προφανώς δεν μπορεί ακόμη να το χωνέψει. Ας είναι όμως. Εγώ συνεχίζω να κοιτάω τη δουλειά μου με χαμηλούς τόνους και πάντα με ευγένεια προς όλους.

Ο κ. Καραχάλιος άφησε αιχμές και για την θέση σας στην αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΦ, διερωτώμενος γιατί ενώ αρχικά είχατε υποβάλει παραίτηση από το αξίωμα, εν τέλει την πήρατε πίσω…

Είμαστε μικρή κοινωνία και δύσκολα μπορεί κάποιος να κρυφτεί. Δε θα κρύψω λοιπόν – και γιατί να το κάνω άλλωστε – ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ένα πρόβλημα υγείας που με οδήγησε σε μεγάλο ιατρικό κέντρο των Αθηνών για περίθαλψη. Έχοντας πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι στους δημότες, θεώρησα σωστό να υποβάλω την παραίτησή μου, λόγω αυτών των προβλημάτων υγείας που με κρατούσαν πίσω.

Ωστόσο, οι εξελίξεις ήταν ευχάριστες σε ότι αφορά τις ιατρικές μου εξετάσεις, με αποτέλεσμα να ζητήσω από τον δήμαρχο να επιστρέψω στη θέση μου, όπως και έγινε.

Ο κ. Καραχάλιος – ακούσια ή εσκεμμένα θα το κρίνουν οι πολίτες – χρησιμοποίησε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για να ασκήσει φθηνή αντιπολίτευση.

Δεν θα τον ακολουθήσω σ’ αυτό τον κατήφορο.

Οι εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν τουλάχιστον αστείες.

Είναι ντροπή να κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες. Αν ήμουν στη θέση του όμως, το ελάχιστο που θα έκανα, εάν είχα έστω ίχνος πολιτικής τσίπας, θα ήταν να υποβάλω την παραίτηση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και θα ζητούσα δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά μου στον υπάλληλο.

Σε ότι αφορά την δικαστική απόφαση, τί θα πράξει εφεξής η ΔΕΥΑΦ;

Είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε την απόφαση. Όμως, θα θέσω θέμα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο για να εξετάσουμε εάν μπορούμε να προσφύγουμε νομικά εναντίον οποιουδήποτε έχει θίξει με τη συμπεριφορά του, τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Α.Σ.

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button