Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους ΡΟΜΑ για τον εμβολιασμό κατά της covid -19

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κατά της covid19 υλοποίησε στην τοπική κοινότητα των ΡΟΜΑ, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο με επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο για το ΚΕΠ Υγείας του δήμου και υπεύθυνη του Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Σοφία Χατζηπλή, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ κ. Ευαγγελία Χαμορούσου, την υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων – Παράρτημα ΡΟΜΑ κ. Αθανασία Βακαλούλη και τις νοσηλεύτριες στο πρόγραμμα «δημόσια υγεία και κοινοτική νοσηλευτική» κ.κ. Παρασκευή Βερεντζιώτη, Κωνσταντίνα Γκατζόγια και Ελένη Αγγελάκη, προχώρησαν στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους ΡΟΜΑ, για την σπουδαιότητα του εμβολιασμού στη «μάχη» κατά της παγκόσμιας πανδημίας.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς οι πρώτοι ΡΟΜΑ προχώρησαν σε ραντεβού εμβολιασμού τους.

«Η κοινότητα των ΡΟΜΑ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας των Φαρσάλων, για τους οποίους η δημοτική αρχή υλοποιεί μία διαρκή υποστηρικτική προσπάθεια. Η εκστρατεία του εμβολιασμού είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουμε ως ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή και σ’ αυτή πρέπει να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι. Αυτό θα συμβεί με σωστή ενημέρωση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες για τα οφέλη του εμβολιασμού για τους ίδιους τους πολίτες και για την κοινωνία γενικότερα. Θέλω επίσης με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την παροχή του έντυπου πληροφοριακού υλικού» σημείωσε σε δήλωσή της η κ. Χατζηπλή.

Back to top button