Γενικές ΕιδήσειςΠολιτιστικάΦάρσαλα

Και Καρναβάλια ντύθηκαν και Κούλουμα έκαναν οι Φαρσαλινοί – Είχαν πρόγραμμα!

Μπορεί ο Κορονοϊός να ακύρωσε όλες τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, όμως σε όλη την χώρα η διάθεση και το κέφι δεν πτοήθηκαν με εκατομμύρια Έλληνες να ντύνονται καρναβάλια για ακόμη μια χρονιά και να συρρέουν από την Πάτρα, την Ξάνθη, τον Τύρναβο και το Μοσχάτο μέχρι και σε όλες τις μεγάλες ή μικρές πόλεις της Ελλάδος.

Έτσι και στα Φάρσαλα αρκετοί ήταν αυτοί που ντύθηκαν και «παρέλασαν» μέσα στην πόλη ως καρναβάλια, όχι οργανωμένα φυσικά.

Η όλη διάθεση βοηθήθηκε από τα καταστήματα διασκέδασης τα οποία ως επί των πλείστων διοργάνωσαν διάφορες εκδηλώσεις καρναβαλιού στις οποίες συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι από όλη την Επαρχία Φαρσάλων.

Μπορεί να μην παρέλασαν, στο καρναβάλι που θα γινόταν, για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη, όμως οι επιχειρήσεις είχαν στήσει το δικό τους μικρό αποκριάτικο πάρτι η κάθε μία με τους θαμώνες να το διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και τον φόβο για τον Κορονοϊό, να πηγαίνει περίπατο.

Το ίδιο ίσχυσε και την Καθαρά Δευτέρα όπου μπορεί οι εκδηλώσεις του Δήμου Φαρσάλων στην Υπέρεια, στην θέση “Χτούρι” και για το Ναρθάκιο στην θέση “Πλατάνα” να ματαιώθηκαν, όμως πολλοί Φαρσαλινοί με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό ο οποίος βοήθησε έστησαν μικρά γλέντια ανά παρέες τόσο στις αυλές των σπιτιών τους, όσο φυσικά και στην εξοχή με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, τηρώντας τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα που υπάρχουν στην Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Δεν έλειψε και φέτος η έξοδο στα μαγαζιά της πόλης, όπου έσπευσαν πολλοί να ξεσκάσουν από την καθημερινότητα.

Πηγή: Πρώτος Τύπος – Έντυπη Έκδοση

Back to top button