Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

«Και αδιάβαστος και εκτεθειμένος ο κ. Καραχάλιος μέσα από το πολιτικό του παραλήρημα»

Απάντηση σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο:

Το μακροσκελές πολιτικό παραλήρημα του πρώηνΔημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου έρχεται σε μία περίοδο όπου εύλογα μπορεί κανείς να καταλάβει τα κίνητρα που εκπορεύονται από έναν υπερχειλίζοντα προεκλογικό οίστρο.

Η αλήθεια δυστυχώς για τον ίδιο είναι μία και μοναδική και δεν παραγράφεται, δεν παραποιείται, όσο και αν επιχειρεί να τοποθετήσει τόνους λάσπης στον ανεμιστήρα.

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα, που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα για έναν άνθρωπο που χρημάτισε δύο θητείες δήμαρχος, ο κ. Καραχάλιος εξετέθη ανεπανόρθωτα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν είχε τη στοιχειώδη επάρκεια ώστε να γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο υπό το οποίο λειτουργεί ο Δήμος Φαρσάλων και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Αγνοούσε πως μία από τις βασικές αλλαγές που έγιναν ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης κυβερνησιμότητακαι να μην «τιναχτούν στον αέρα» οι Δήμοι, ήταν η έγκριση των προϋπολογισμών και τεχνικών προγραμμάτων τους επί των θετικών ψήφων. Και αδιάβαστος και επίμονος και εκτεθειμένος!

Την ίδια ώρα, έσπευσε να καταψηφίσει – δικαίωμά του – τον προϋπολογισμό, αγνοώντας επίσης πως ο νομοθέτης υποχρεώνει τον δημοτικό σύμβουλο που διαφωνεί, να καταθέσει εναλλακτική πρόταση που να συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας. Αδιάβαστος και μετεξεταστέος όμως και σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Καραχάλιος.

Σ’ ότι αφορά το δια ταύτα του προϋπολογισμού, κατανοούμε απολύτως την πρεμούρα του όταν βλέπει να περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σε έργα, τεχνικά προγράμματα, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζει υψηλό αποθεματικό, αλλά και μεγάλες επενδύσεις από ίδιους πόρους.

Ας του φρεσκάρουμε τη μνήμη λοιπόν υπενθυμίζοντας πως το 2019 η δική του διοίκηση παρέδωσε οικονομικό απόθεμα ύψους 1,86 εκ. ευρώ με επενδύσεις ίδιων πόρων μόλις 11.942 ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του 2023 καταγράφει οικονομικό απόθεμα ύψους 4,35 εκ. ευρώ με επενδύσεις ιδίων πόρων πάνω από 1 εκ. ευρώ! Ας κάνει λοιπόν τα στοιχειώδη μαθηματικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά και οι συμπολίτες και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το ποια διοίκηση υπήρξε χρηστή και αποτελεσματική.

Κι επειδή όπως λέει ο λαός μας, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σχοινί, ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραχάλιο ότι παρέδωσε ένα δήμο σε πλήρη ανυποληψία απέναντι στην κεντρική εξουσία, με βαλτωμένα τα περισσότερα μεγάλα και εμβληματικά έργα. Ας του θυμίσουμε ότι δεν είχε εννέα χρόνια την στοιχειώδη ευθιξία και ικανότητα να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 30% της αποχέτευσης των Φαρσάλων, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ας του θυμίσουμε πως στην παρούσα θητεία, πέραν των έργων της καθημερινότητας, με τη συμβολή της τωρινής Δημοτικής Αρχής, δρομολογήθηκαν σπουδαία έργα που θέτουν την επαρχία μας σε τροχιά αειφορίας και ανάπτυξης.

Ο καθένας κρίνεται από το έργο του. Ο κ. Καραχάλιος κρίθηκε το 2019 και κρίθηκε ανεπαρκής από τον Φαρσαλινό λαό με ένα συντριπτικά σε βάρος του αποτέλεσμα. Ας αφήσει λοιπόν το εισαγγελικό ύφος κι ας θυμηθεί πως ήταν ο ίδιος που επί εννέα χρόνια είχε τα ηνία του τόπου.

Κι αν πάλι πιστεύει όντως πως αυτή η Δημοτική Αρχή είναι τόσο αναποτελεσματική όσο την παρουσιάζει μέσα σε λίγες αράδες εντυπωσιασμού, ιδού η Ρόδος. Το ερχόμενο Φθινόπωρο είναι κοντά και ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών μας.

Back to top button