Πολιτικά,Φάρσαλα

Όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου – Τι ψήφισαν οι Σύμβουλοι στα θέματα στο πρώτο δια ζώσης Δ.Σ.

Διεξήχθη το πρώτο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο το Φαρσάλων μετά από αρκετούς μήνες, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID – 19.

Στο δημοτικό συμβούλιο παρόντες από την παράταξη του δημάρχου Μάκη Εσκίογλου ήταν οι κ.κ. Κων/νος Δαμιανός, Σοφία Χατζηπλή, Νίκος Γκατζόγιας, Δέσποινα Συροπούλου, Σταύρος Κουκουλιός, Χρήστος Μπασαγιάννης, Γιάννης Τριάντης, Κων/νος Μπρόζος, Δημήτρης Γούσιας και Ευαγγελία Χαμορούσου (απόντες κ.κ. Βαίτσα Αρσενοπούλου, Κων/νος Μπαλατσός).

Από την παράταξη του Άρη Καραχάλιου, παρόντες ο ίδιος ο επικεφαλής και οι κ.κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας και Χριστόδουλος Παπαγεωργίου (απόντες Γιώργος Αγγελακόπουλος και Κυριακή Παναγιωτοπούλου). Από την παράταξη της κ.Μαρίας Ίφου απουσίαζε η ίδια η επικεφαλής με τους σύμβουλους κ.κ. Βασίλης Πατσιούρα και Ιουλία Αγγελακοπούλου, ενώ παρόντες ήταν οι κ.κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης, Ιωάννης Λελεντζής. Επίσης παρόντες στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο Κώστας Τύμπας (απών Γιάννης Γκέβρος) και οι επικεφαλής των παρατάξεων Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και Αποστόλης Αναγνώστου.

Επίσης στο Δ.Σ. έδωσε το παρών και η Πρόεδρος της ΤΚ Φαρσάλων κ. Δώρα Πρεκατέ.

Αναλυτικά η ψήφιση των θεμάτων:

Το πρώτο θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης, για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2020 (έκτη 6η) πέρασε κατά πλειοψηφία με τους κ.κ. Καραχάλιο, Μπαμπανίκα, Παπαγεωργίου και Αναγνώστου να ψηφίζουν αρνητικά.

Ομόφωνα ψηφίστηκε το δεύτερο θέμα που αφορούσε την
λήψη απόφασης, για αποδοχή επιχορήγησης ποσού 50.224,55€ από το ΥΠ.ΕΣ. για Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων για το έτος 2020.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και το τρίτο θέμα το οποίο αφορούσε την έγκριση της έκθεσης εσόδων – εξόδων (Β’ τριμήνου) ελέγχου υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2020 με τους κ.κ. Καραχάλιο, Μπαμπανίκα και Παπαγεωργίου να ψηφίζουν αρνητικά

Το “καυτό θέμα” για την λήψη απόφασης, για διεξαγωγή ή μη της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου, από 15 μέχρι 21 Αυγούστου 2020 πέρασε ομόφωνα με τους κ.κ. Καραχάλιο, Μπαμπανίκα και Παπαγεωργίου να ψηφίζουν παρών.

Το θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης, για υπογραφή σύμβασης μίσθωσης του Δήμου, με την εταιρεία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας Α.Ε.», προς εκτέλεση δρομολογίου, Φάρσαλα – Ναρθάκιο – Σκοπιά, πέρασε κατά πλειοψηφία με τον κ. Αναγνώστου να καταψηφίζει.

Ομόφωνα πέρασαν τα θέματα για την έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς του Δήμου.

Όπως και η λήψη απόφασης, συμπλήρωσης της υπ’ αριθμ. 106/2018 Α.Δ.Σ. περί κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα για λήψη απόφασης, τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικον. έτους 2020 (τρίτη 3η) με τους κ.κ. Καραχάλιο, Μπαμπανίκα και Παπαγεωργίου να ψηφίζουν αρνητικά.

Επίσης αρνητικά ψήφισαν οι κ.κ. Καραχάλιος, Μπαμπανίκας και Παπαγεωργίου και για την λήψη απόφασης, τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 3/2020 Α.Δ.Σ. περί κατανομής ποσού 378.100,00€ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠ.ΕΣ.

Τα παρακάτω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα

Λήψη απόφασης, για χορήγηση ή μη άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών.

Λήψη απόφασης, για ανάκληση ή μη αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών.

Λήψη απόφασης, για διαγραφή αρδευτή από την κατάσταση της Κοινότητας Διλόφου.

Λήψη απόφασης επί πρότασης ψηφίσματος ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ.

Ενώ αναβολή για συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. που πήρε το θέμα για την λήψη απόφασης, για ανέγερση μνημείου πεσόντων, στην Κοινότητα Σκοπιάς, κατά το χρονικό διάστημα 1912 έως 1941. (Σχετ: Αριθμ. 6/2020 θετική απόφαση Προέδρου Κοινότητας).

Back to top button