ΕιδήσειςΠολιτικά

Κέλλας: «Τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο ο Νομός Λάρισας»

«Από την αρχή της κρίσης, βρισκόμαστε, έμπρακτα, στο πλευρό των επαγγελματιών που δοκιμάζονται και ευχαριστώ τον Υπουργό Τουρισμού, που διευθετεί μέσω του νομοσχεδίου το χρονίζον ζήτημα των καταστηματαρχών των παραλίων, αυξάνοντας το εμβαδόν παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης από 300 τ.μ. σε 500 τ.μ.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, δίδοντας έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη των παράλιων και ορεινών περιοχών του Νομού, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη, προσθέτοντας:

«Με τη ρύθμιση του άρθρου 43 στηρίζουμε τους καταστηματάρχες μας, υλοποιώντας το αίτημά τους, το οποίο είχαμε θέσει μαζί με τους εκπροσώπους τους, πριν λίγους μήνες, στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο, τον οποίο, επίσης, ευχαριστώ θερμά για την προώθησή του στο επίπεδο της νομοθετικής πρωτοβουλίας. 

Επιπλέον, κύριε Υπουργέ, δεδομένων των φετινών δυσκολιών και του περιορισμένου εύρους της τουριστικής περιόδου, σας ζητώ να διευκολύνετε τους καταστηματάρχες των παραλίων βελτιώνοντας το καθεστώς της ομορότητας». 

Επαναλειτουργία λίφτ στο χιονοδρομικό καταφύγιο Κισσάβου

Ο Λαρισαίος πολιτικός, φέροντας ως παράδειγμα τoν Δήμο Τεμπών, ανέφερε στον κ. Θεοχάρη, ότι πρέπει να ευνοηθεί η δημιουργία και ανάπτυξη εγκαταστάσεων στις ορεινές ζώνες, όπως στο χιονοδρομικό καταφύγιο του Κισσάβου, ζητώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη δημιουργία συναφών εγκαταστάσεων τη συμπερίληψη τοποθέτησης εναέριων τροχαλιών μεταφοράς επισκεπτών και σχοινοσιδηροδρόμων (zip line ή σχοινιογερανών) ή επαναλειτουργίας μη λειτουργικών μηχανικών εγκαταστάσεων, με συρματόσχοινα (κρεμαστοί ή σχοινοκίνητοι σχοινοσιδηρόδρομοι και παρεμφερή μέσα), με την προϋπόθεση, ασφαλώς, ότι δεν επέρχεται αισθητική αλλοίωση του τοπίου.

Ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού με επίκεντρο τη Λάρισα και τη Θεσσαλία

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. εστίασε στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σημειώνοντας:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι προβλέπεται η λειτουργία πιστοποιημένων συστημάτων τηλεϊατρικής στα ιατρεία Μονάδων Ιαματικού Τουρισμού. Ο ιαματικός και ο ιατρικός τουρισμός συνθέτουν ένα δυναμικό πεδίο τουριστικής ανάπτυξης στο σύνολο της χώρας. 

Ειδικά στον Νομό μας, στο Κόκκινο Νερό, παρέχεται ιαματική φροντίδα υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτουμε υποδομές, όπως κλινικές, νοσοκομεία και την Ιατρική Σχολή, προκειμένου να συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό σας προτείνω, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να καταρτίσουμε από κοινού ένα μακρόπνοο σχέδιο δράσης, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Τέλος, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, στη νέα παγκόσμια τάση διαμονής σε δομές ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής στη φύση (glamping) και στην παράταση κατάταξης ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων διαμερισμάτων έως 31.5.2022, που, επίσης, ρυθμίζονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. 

Δείτε την ομιλία: 

Back to top button