ΕιδήσειςΠολιτικά

Κέλλας: «Η φωνή της Λάρισας δυναμώνει»

Ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, οργάνωσε και συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη, με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός σύστησε προσωπικά στον Υπουργό, τόσο τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, όσο και του συνεταιρισμού, σημειώνοντας:

«Μεταξύ των κύριων στόχων της Κυβέρνησής μας είναι η αναζωογόνηση της υπαίθρου μέσω της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η ελληνική περιφέρεια δυναμώνει τη φωνή της και βρίσκει την απαραίτητη θεσμική συμπαράσταση, προκειμένου να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα και να δοθεί ώθηση στην αγροτική οικονομία».

Αρχικά, ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία της Υφυπουργού, κ. Φ. Αραμπατζή, και της Βουλευτού Ν. Λάρισας, κ. Στ. Μπίζιου, συζήτησαν με τους κτηνοτρόφους τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης, με τον κ. Κέλλα να επισημαίνει:

«Κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη με ταχύτατους ρυθμούς και θα προχωρήσουμε αναλόγως στην εντατικοποίηση και αυστηροποιήση των ελέγχων, ώστε να βάλουμε τέλος στο αίσχος με τα “βαφτίσια” κρέατος και γάλακτος.

Συγχρόνως, επεξεργαζόμαστε το καλύτερο δυνατό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ και την πλήρη προσαρμογή του στις συνθήκες της Κλιματικής Αλλαγής, ενώ διεκδικούμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ.

Παράλληλα, αλλάζουμε το μείγμα οικονομικής πολιτικής και ανακουφίζουμε τον πρωτογενή τομέα από άδικα βάρη. Μειώσαμε ήδη τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώσαμε σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς των 120 δόσεων. Επιπλέον, έχουμε προβλέψει τη δραστική μείωση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συνεταιριστικών σχημάτων και ομάδων παραγωγών συνδυαστικά με τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς».

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση, ενώ, στη συνέχεια, οι κύριοι Κέλλας και Βορίδης συνoμίλησαν με τους εκπροσώπους του «ΘΕΣγάλα» σχετικά με τη μελλοντική πορεία του συνεταιρισμού.

Μετά το πέρας των συσκέψεων, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό, που έκανε δεκτό το αίτημά μας και συνάντησε κατά προτεραιότητα τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς μας, αποδεικνύοντας ότι η Λάρισα και η Θεσσαλία βρίσκονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αναγέννηση της κτηνοτροφίας και της γεωργίας. Κάθε μέρα, που περνά, υλοποιούμε το πρόγραμμά μας για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη και η Πατρίδα μας αναγεννιέται».

Στη σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, κ. Γ. Γκουρομπίνος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κ.κ. Στ. Κύρτσιος και Ν. Παλάσκας, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Γ. Κόκκουρας.

Την αντιπροσωπεία του «ΘΕΣγάλα» απάρτισαν ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Θ. Βακάλης, και τα μέλη, κ.κ. Γ. Σδάνης και Κ. Δέτσιλας.

Back to top button