Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Ιουλία Αγγελακοπούλου: «Θα αφήσετε τα Φάρσαλα για άλλη μια φορά χωρίς εκπροσώπηση στην Περιφέρεια;»

Αυτή η όμορφη και ιστορική πόλη στην οποία γεννήθηκα και ζω, έχει αρκετά πράγματα που σε κάνουν να μην μπορείς να την αποχωριστείς. Νιώθω όμως ορισμένες φορές ότι το… χάνουμε κάπου στην επικοινωνία. Όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, ίσως δεν σκεφτόμαστε τόσο μακροπρόθεσμα, με γνώμονα το καλό του τόπου μας και βάζουμε μπροστά -ως παρωπίδα θα έλεγα- ορισμένες μικροδιαφορές πολιτικές, κοινωνικές, οικογενειακές αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το πραγματικό συμφέρον του τόπου μας . Έτσι, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο τα Φάρσαλα τα τελευταία δέκα και πλέον έτη να στερούνται εκπροσώπησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Η εργασία μου με φέρνει καθημερινά να διασχίζω τον δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας, έναν δρόμο που όπως αναφέρουν άπαντες οι συμπολίτες μου είναι επικίνδυνος και χρονοβόρος. Πιστεύει άραγε κανείς ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την κατάσταση αυτή για ένα σημείο απ’ το οποίο διέρχομαι εκατοντάδες φορές τον χρόνο, πολλές φορές και δυο φορές μέσα στην ίδια ημέρα; Αν πρώτος θέλει λοιπόν κανείς να γίνει αυτός ο νέος δρόμος πιστέψτε με πως είμαι εγώ.

Όπως βέβαια το ίδιο επιθυμεί και ο Περιφερειάρχης μας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας ανέλαβε την ευθύνη για τη μελέτη του δρόμου και την προώθησε στο αρμόδιο υπουργείο, όχι φυσικά για να μπει στα συρτάρια, αλλά για να υλοποιηθεί. Έναν δρόμο που αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και ασκεί πιέσεις ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο, αλλά κυρίως το δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας -και όχι μόνο-, καθώς από την περιοχή διέρχονται καθημερινά οδηγοί κι επισκέπτες από αρκετές περιοχές της Ελλάδος.

Γνωρίζω πολύ καλά ποια θα είναι τα οφέλη για την περιοχή μας σε περίπτωση που γίνει πράξη το μεγάλο αυτό έργο. Όπως και πολλά άλλα έργα τα οποία είναι απαραίτητα για την περιοχή μας , για τα οποία θα αγωνιστώ στα περιφερειακά συμβούλια, σε συσκέψεις, σε συναντήσεις, οπουδήποτε μπορώ, πάντα με κεντρικό άξονα του προγράμματός μου την ανάπτυξη του τόπου στον οποίο μεγάλωσα και τόσο αγαπώ. Σας μιλώ ευθέως και χωρίς να κρύβομαι, είναι υπόσχεσή μου και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι τηρώ τον λόγο μου, ότι θα είμαι στο πεδίο για να καταδείξω στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες και τις επιθυμίες όλων σας και να διεκδικήσω την άμεση επίλυση τους καθώς και την δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη του τόπου μας .

Παρά τις παραφιλολογίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα που θα αποδειχθούν «φωνές βοώντων εν τη ερήμω», ως προς τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τον Περιφερειάρχη για ένα καιρικό φαινόμενο πρωτοφανές στα χρονικά, που είχε τριπλάσια έκταση από τον Ιανό, η αλήθεια είναι αυτή που θα έρθει και πάλι στην επιφάνεια και θα δείξει πως πάνω στην οργή ορισμένοι κάνουμε λάθος κρίσεις, αλλά και κάποιοι καπηλεύονται δύσκολες καταστάσεις ώστε να αναδειχθούν, μην έχοντας να παρουσιάσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα ουσιαστικό.

Από την πρώτη στιγμή μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Daniel» βρέθηκα στο πεδίο, βοηθώντας τους συνανθρώπους μου, ανθρώπους σε όλα τα χωριά που βρέθηκαν σε ανάγκη . Γιατί αυτή η θεομηνία χτύπησε στις ψυχές όλων μας και γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πώς είναι μέσα σε μια μέρα να χάνεις τα πάντα. Σκοπός μου να συνεχίσω να προσφέρω σε όλα τα πόστα και φυσικά να μη χρειαστεί να βρεθεί κανένας μας μπροστά σε τέτοιες εικόνες.

Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως, με τα προγνωστικά να δείχνουν πως ο κ. Αγοραστός θα εκλεγεί και πάλι και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, δεν είναι άδικο να μείνει η επαρχία μας χωρίς εκπροσώπηση στην Περιφέρεια; Θα μείνουμε για άλλη μια φορά χωρίς Φαρσαλινή φωνή, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούμε να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας; Ας αφήσουμε πίσω τις όποιες διαφορές μας και ας κινηθούμε για το κοινό καλό, για το καλό του τόπου που όλοι μας αγαπάμε και όλοι μας θέλουμε να τον δούμε να προοδεύει.

Back to top button