Front PageΕιδήσειςΠολιτικά

Σενάρια αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών – Τί δήλωσε ο Κ. Αγοραστός

Σενάρια αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών έρχονται στο προσκήνιο, καθώς μοιάζει αδύνατο να στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο στη Θεσσαλία, όπου ολόκληρα χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη από το μένος της κακοκαιρίας Daniel.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ρωτήθηκε κατά πόσο είναι δυνατή η διεξαγωγή των εκλογών, και είπε: «Όχι δεν νομίζω ότι είναι δυνατή. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να γίνουν εκλογές».

Όπως είπε ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και το εάν τελικά θα υπάρξει αναβολή, δεν είναι θέμα της περιφέρειας, αλλά της κυβέρνησης. Ωστόσο ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα. «Έχω θέσει το θέμα και έχω ζητήσει άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης. Δεν είναι απόφαση της περιφέρειας όμως οι εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα στο Open, δήλωσε «ότι η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει στα 9 μέτρα από 4 που φτάνει συνήθως σε μια νεροποντή», ενώ νωρίτερα στον Σκάι, είπε πως η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» είναι πολύ δύσκολη. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στην Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

Πηγή: airetos.gr

Back to top button