Γενικές ΕιδήσειςΠολιτικά,Φάρσαλα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων κατά 3 παρατάξεων

Την δυσαρέσκεια με ανακοίνωσή της εξέφρασε, η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων, δια του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου κ. Αποστόλη Αναγνώστου, για την απόρριψη της πρότασης του ψηφίσματος που κατέθεσε η ίδια, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που αφορούσε την αντιμετώπιση της πανδημίας, καταγγέλλοντας τρεις παρατάξεις για την μη υπερψήφιση του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Με αυτό τον τρόπο δίνουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση” για τις επιλογές της.

Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση: “Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει τη Δημοτική αρχή του κ. Ιορδάνη  Εσκίογλου, καθώς και τις παρατάξεις της κ. Μαρίας Ίφου (σ.σ. η ίδια ήταν απούσα από την τηλεδιάσκεψη) και του κ. Κων/νου Τύμπα, γιατί στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο  δεν δέχτηκαν να υπερψηφίσουν  την πρόταση  ψηφίσματος που ακολουθεί, αλλά αρνήθηκαν ακόμη και να συζητήσουν το θέμα.

Ναι, την ώρα που συνάνθρωποί μας χάνουν τον αγώνα με τη ζωή, οι τρεις παρατάξεις δεν δέχτηκαν ούτε προς συζήτηση την συγκεκριμένη  πρόταση ψηφίσματος που αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με αυτό τον τρόπο δίνουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, που δεν αξιοποίησε τον πολύτιμο χρόνο από την αρχή του πρώτου κύματος μέχρι την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Δεν αξιοποίησε τις πολύτιμες θυσίες που έκανε ο εργαζόμενος λαός, ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που έχουν αποδυναμώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 10.000 κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία, γιατί ήτανε λέει αντιπαραγωγικά και κοστοβόρα.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας καταλήγουν καθημερινά. Ενώ χιλιάδες είναι τα νέα κρούσματα, με τον αριθμό να αυξάνεται. Ο δήμαρχος και οι παρατάξεις που προαναφέρθηκαν επέλεξαν να στηρίξουν την κυβέρνηση και να παραβλέψουν τις ανάγκες του λαού μας.

Εμείς από τη μεριά μας δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και να απαιτούμε: Να παρθούν μέτρα τώρα! Γιατί κάθε ανθρώπινη ζωή μετράει.

Το ψήφισμα που κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, μπροστά στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού και στον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προβεί στην κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ και άλλων κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών, τόσο από τον Covid-19, όσο και από άλλες αιτίες, ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

1) Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας-πρόνοιας μαζί με το προσωπικό τους, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό, χωρίς αγορά υπηρεσιών για να μπουν στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.

2) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη δημόσια υγεία. Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.

3) Προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στο ΠΠΝΛ, στο ΓΝΛ και σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.

4) Εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και όλων των άλλων Κ.Υ, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

5) Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα κενά και για εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων”.

Back to top button