Front PageΑθλητικάΦάρσαλα

Τι γίνεται με τα αθλητικά σωματεία της Επαρχίας Φαρσάλων; Ένας “πνεύμονας” που βρίσκεται σε δυσοίωνη θέση…

Στην “κόψη του ξυραφιού” πολλά σωματεία μετά την πανδημία…

Ένας μεγάλος πνεύμονας για μικρούς, έφηβους και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους είναι ο αθλητισμός και τα αθλητικά σωματεία, τα ομαδικά αλλά και ατομικά αθλήματα και οι αθλητικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην Επαρχία Φαρσάλων.

Πολλά σωματεία αντιμετώπιζαν και πριν την πανδημία μεγάλα προβλήματα ιδιαιτέρως στο οικονομικό κομμάτι με τους πόρους να είναι ελάχιστοι και παρά τις προσπάθειες Διοικήσεων για μείωση εξόδων και κόστους αρκετά ήταν τα σωματεία που επιβίωναν μέρα με την μέρα και με γνώμονα την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που τα περιτριγυρίζουν κάνοντας πολλές φορές ακόμη και υπερβάσεις οικονομικές.

Πλέον η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων μας και δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που θα υπάρξουν σε όλες τις τσέπες θα θέσουν διαφορετικές βάσεις και προτεραιότητες.

Τα αθλητικά σωματεία ειδικότερα στην Επαρχία στηριζόταν στο μεράκι των λίγων που έδιναν και δίνουν χρήματα, κόπο και ιδρώτα από το υστέρημά τους.

Τα κονδύλια της Κυβέρνησης προς τους Δήμους για την επιχορήγηση των σωματείων πλέον δείχνουν να αποτελούν μακρινό όνειρο.

Οι επιχειρήσεις που ήταν ένας βασικός «πνεύμονας» χρηματοδότησης και στήριξης των σωματείων με διαφημίσεις, αγορές εισιτηρίων διαρκείας και ημερολογίων όπως είναι αναμενόμενο θα μειώσουν τα έξοδα τους και ενδεχομένως να μην έχουν πλέον την δυνατότητα στήριξης.

Τα αθλητικά σωματεία σε πολλά χωριά της Επαρχίας Φαρσάλων είναι ο μοναδικός ζωντανός οργανισμός, με σχολεία, συλλόγους και όλα όσα υπήρχαν παλαιότερα να έχουν διακόψει την λειτουργία τους.
Αν κάποια αθλητικά σωματεία «τραβήξουν την πρίζα» θα «σβήσουν τα φώτα» όχι μόνο σε ένα γήπεδο ή έναν αθλητικό χώρο αλλά σε ολόκληρο το χωριό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και την επαφή με πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού της Επαρχίας Φαρσάλων τα δεδομένα είναι δυσοίωνα στην καλύτερη περίπτωση.

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ο «βασιλιάς των σπορ» και να έχει την προεξέχουσα θέση καθώς και τα περισσότερα σωματεία αναλογικά όμως το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ) αλλά και στους Συλλόγους των ατομικών αθλημάτων.

Πολλά σωματεία έχουν πίσω τους τμήματα υποδομής με παιδιά που «διψούν» για άθληση και αγαπούν αυτό που κάνουν, ενώ υπάρχουν και σωματεία που έχουν αποκλειστικά τμήματα για παιδιά και αθλητές μικρής ηλικίας.

Είναι επείγον και άμεσα «καυτό ζήτημα» να μην σβήσει ούτε ένας προβολέας από κανένα γήπεδο…

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button