Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Η γενική συνέλευση και οι εκλογές του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων

Την Τρίτη 4/12 στο καφέ – ουζερί του κ. Δημητρακοπούλου στα Φάρσαλα διεξήχθησαν η γενική συνέλευση και οι εκλογές του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων.

Οι εκλογές γίνονται κάθε τρία χρόνια.

Αρχικά τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σούλα Λούκουτου η οποία αρχικά ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετέπειτα ανέλυσε τον τρόπο δράσης και λειτουργίας του Αιμοδοτικού Συλλόγου αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κάθε χρόνο κάνουμε 7 αιμοδοσίες στα Φάρσαλα και 5 στα χωριά (Βαμβακού, Σταυρός, Ευίδριο, Βρυσιά και Ναρθάκι) και κάποιες έκτακτες το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο με τον Σύλλογο Τριτέκνων και άλλους Συλλόγους και φορείς.

Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 2.400 φιάλες αίμα στο Γ.Ν.Λ., έχουμε καλύψει 1.800 ανάγκες της Επαρχίας μας και όχι μόνο.

Έχουμε καταφέρει να έχουμε 170 νέους αιμοδότες (έως 40 ετών) εθελοντικά ή για κάλυψη συγγενών.

Η καλύτερη χρονιά μας ήταν το 2017 όπου είχαμε 82 νέους αιμοδότες.

Ασχολούμαστε προσωπικά σαν Δ.Σ. με την λειτουργία του γραφείου, με τηλέφωνα, μηνύματα, ενημερώσεις και άλλα.

Όλη η ενημέρωση των αιμοδοτών περνάει από εμάς, οι καρτέλες των αιμοδοτών, η χρέωση αιμάτων για ασθενείς όλα περνάνε από τα χέρια μας.

Στόχος μας είναι να αναβαθμιστούμε και να καταφέρουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερη δουλειά σε όλους αυτούς τους τομείς.

Πραγματοποιήσαμε όλες τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, (βραβεύσεις, κοπή πίτας, λαμπαδηδρομία, ημέρα εθελοντή αιμοδότη κ.α.), σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και όλους τους φορείς της Επαρχίας μας.

Ο Σύλλογος μας δίνει πάντα το παρών και είναι ανοικτός σε συνεργασίες με όλους τους Συλλόγους και όλους τους φορείς της Επαρχίας.

Παρευρεθήκαμε στις Αμφικτιονίες και τα συνέδρια της ΠΟΕΣΑ, στις ημερίδες του Γ.Ν.Λ. και του Ερυθρού Σταυρού όπου και βραβεύθηκαν αιμοδότες της Επαρχίας μας.
Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση των μαθητών και πραγματοποιήσαμε το 2017 με την Διευθύντρια και γιατρό του Γ.Ν. Λάρισας ομιλίες στα Λύκεια της πόλης μας και φέτος προγραμματίζουμε γίνουν ομιλίες και στα Γυμνάσια.

Η συνεχής επαφή με τα παιδιά και την βοήθεια από τους εκπαιδευτικούς είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο αριθμό στις λαμπαδηδρομίες και τις εκδηλώσεις για την ημέρα του αιμοδότη, στον διαγωνισμό που έκανε πανελλήνια η ΠΟΣΕΑ (όπου στείλαμε αρκετά έργα των μαθητών των σχολείων της Επαρχίας μας, παρά το γεγονός ότι είχαμε ενημερωθεί προς το τέλος της χρονιάς.)

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν το Σύλλογο μας (τον Δήμο Φαρσάλων, τους αιμοδότες, τα μέλη, τους συμπολίτες μας και όλους τους φορείς).

Ο Σύλλογος μας είναι και πρέπει να παραμείνει ζήτημα ζωής για όλους μας, όλοι έχουμε υποχρέωση να τον  διατηρήσουμε ο καθένας από την πλευρά που του αντιστοιχεί.»

Εκ Μέρους του Δ.Σ. τονίστηκε το εξής:

«Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη, κάποιες παραλείψεις άθελα μας όμως.

Διορθώστε μας, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε καλύτερο τον Σύλλογο.

Λειτουργούμε με σεβασμό στην διαχείριση του Συλλόγου και τον πάσχοντα συνάνθρωπο.»

Τέλος έγινε ο οικονομικός απολογισμός της τριετίας του νυν Δ.Σ., όπου και αναλύθηκαν όλα τα οικονομικά δεδομένα τα έσοδα και τα έξοδα του Συλλόγου.

Νέες υποψηφιότητες ήταν η κ. Καραπατάκη Χρυσαυγή και η κ. Φασούλα Φρειδερίκη.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο των εκλογών και τα ονόματα των υποψηφίων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνουν οι αρχαιρεσίες και να ανακοινωθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Back to top button