Γενικές ΕιδήσειςΠολιτιστικάΦάρσαλα

Ημέρες Ευρώπης από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Φαρσάλων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/5/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φαρσάλων η ανοικτή για το κοινό της πόλης ενημερωτική ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργανώθηκε από το 2ο Λύκειο Φαρσάλων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EuropeDirect Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εκπρόσωπος του Europedirect, κυρία Ζωή Γιουρούκη, μίλησε για το ρόλο και τη δράση των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης. Στη συνέχεια, οι μαθητές του 2ου Λυκείου παρουσίασαν στο κοινό κάποιες από τις δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων eTwinning και Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της ενεργού δημοκρατικής συμμετοχής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κύριος Ανδρέας Στεργίου, ο οποίος μίλησε για το ρόλο και για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τη διαδικασία και τη σημασία των Ευρωεκλογών. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήματα από τους παρευρισκομένους.

Την ενημερωτική ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κύριος Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο οποίος συνεχάρη θερμά τους εμπλεκόμενους μαθητές και καθηγητές του σχολείου για το έργο τους, και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φαρσάλων, κυρία Κυριακή Παναγιωτοπούλου, η οποία τόνισε την αξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εκπαιδευτική κοινότητα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κυρία Σούρλα, και πλήθος καθηγητών και μαθητών από το 2ο Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων.

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»: Βάιος Καρακοντάκης, διευθυντής, Ιωάννα Βόντσα, μαθηματικός, Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, φιλόλογος, Ελένη Μαγαλιού, βιολόγος, Φωτεινή Κουτσοπούλου, κοινωνιολόγος και Βασιλική Σαμαρίνα, καθηγήτρια αγγλικών. Συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές: Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Αχιλλέας Δημόπουλος, Σωτήρης Μάτης, Βασίλης Ντέλλης και Άννα Τσιαμπαλή.

Με την ενημερωτική αυτή εκδήλωση εγκαινιάστηκαν οι Ημέρες Ευρώπης, μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί μέσα στο Μάιο από το 2ο Λύκειο, στο πλαίσιο της πολύπλευρης ευρωπαϊκής δράσης του ως σχολείου eTwinning και ως σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε το βίντεο

Back to top button