“Ζεστάθηκαν” τα καζάνια και ξεκίνησε η 14η γιορτή Χαλβά (Φωτογραφίες)!
Οι σύλλογοι, οι φορείς και οι τοπικοί παραγωγοί που συμμετέχουν στην 14η Γιορτή Χαλβά εγκαταστάθηκαν από νωρίς την Παρασκευή στα περίπτερα στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων
Ο φακός του “Πρώτου Τύπου” έκανε την πρώτη βόλτα στα περίπτερα και σας παρουσιάζει χαρακτηριστικά κλικ.
Οι σύλλογοι και οι φορείς που θα συμμετέχουν φέτος και είναι οι εξής: Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων, Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων και το 2o Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων.
Παράλληλα στην γιορτή θα συμμετέχουν τοπικοί παραγωγοί της επαρχίας Φαρσάλων πλαισιώνοντας την “7η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων” και είναι οι εξής: Aγγελουσόπουλος Χρήστος /Οικοτεχνία: Κτήμα Αγγελουσόπουλος (προϊόντα αμυγδάλου), Γιωτόπουλος Ευάγγελος (Κτήματα Οικογένειας Γιωτόπουλου-φυστίκι Φαρσάλων), Δημητρακοπούλου Άρτεμις – Βιοτεχνία ζυμαρικών «Το Σπιτικό», Κομψαρά Ειρήνη (φιστίκι αράπικο και φυστικοβούτηρο), Μυργιώτη Ηλιάδα – Οικοτεχνία «Το Κτήμα της Ηλιάδας», Οινοποιείο Οικογένειας Παπαθανασίου, Παϊπάης Δημήτριος (παραδοσιακά σουτζούκια και λουκούμια), Παϊπάη Ελευθερία (παραδοσιακά λουκούμια και κουλούρια), Στράτου Αναστασία «ΦΘΙΑΣ ΓΗ» (φιστίκι με κέλυφος, αμύγδαλα, μέλι), Στράτος Κ. Βασίλειος – «Βιολογικός Αμπελώνας», καθώς και τα εργαστήρια χαλβαδοποιών τα οποία είναι τα εξής: Αζάς Αυγουστίνος, Αλεξόπουλος Δημήτρης, Αρχοντής Αθανάσιος, Γούναρης Χρήστος, Καταραχιάς Αχιλλέας, Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Μόκας Γεώργιος, Παϊπάης Δημήτριος, Σιαμέτης Κωνσταντίνος, Σίμος Βασίλης.
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του τριημέρου θα λειτουργούν: εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων, περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν, περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος, περίπτερα τοπικών παραγωγών και περίπτερα συλλόγων και φορέων.