ΕιδήσειςΠολιτικά

Κ. Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός – Η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη

Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Για «πολιτικό σεισμό» και «αδιαμφισβήτητη νίκη» της Ν.Δ. έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος» πρόσθεσε, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει ότι «οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

Ευχαρίστησε παράληλα «από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ανέδειξαν τη Ν.Δ. μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικητή». «Με την ψήφο τους έδειξαν πως αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια» είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά: αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν άλλωστε σήμερα οι ψηφοφόροι με εμφατικό και – θα έλεγα – με απόλυτο τρόπο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε μας καλεί όλους να επισπεύσουμε τη διαδικασία για κυβερνητική λύση».

Επεσήμανε στη συνέχεια πως θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές σε σχέση με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027.

«Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί, με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και με ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ» κατέληξε.

Back to top button