Τοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Ερώτηση της Λαϊκή Συσπείρωσης Φαρσάλων για την λειτουργία των ΚΑΠΗ Φαρσάλων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στην συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 7-2-2023 έκανε ερώτηση για τη λειτουργία του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ):

Αναλυτικά:

Η ερώτηση αφορούσε το αν ο χώρος που παρέχει ο Δήμος Φαρσάλων λειτουργεί ως Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) η ως αίθουσα που σερβίρονται… καφέδες.
Η ερώτηση έμεινε αναπάντητη από τους υπευθύνους της Δημοτικής Αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει: εντός των ΚΑΠΗ μπορούν να συγκροτούνται και να λειτουργούν:
Εντευκτήριο για συντροφιά και επικοινωνία με άλλα άτομα, Προσφορά δωρεάν ροφημάτων, Πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Κοινωνική Εργασία, Οργανωμένη ψυχαγωγία και επιμόρφωση, Ήπια αθλητική άσκηση, Δημιουργική απασχόληση.

Εκδρομές, θερινές κατασκηνώσεις, θαλάσσια μπάνια, συνεστιάσεις, περίπατοι, επισκέψεις με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Συνεργασία με φορείς και εθελοντές.

Κάθε είδους ενέργεια που συμβάλλει να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Τα μέτρα κατά της πανδημίας που επέβαλαν την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ έχουν λήξει από τον Μάρτιο και από τον Απρίλιο μπορούσαν να λειτουργούν. Στα Φάρσαλα μετά από οκτώ μήνες εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, στερώντας από τους ηλικιωμένους του Δήμου μας τη δυνατότητα της κοινωνικής συνεύρεσης όπως και των δραστηριοτήτων που τα μέλη τους είχαν αναπτύξει. Η κατάσταση που επικρατεί έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη , όχι απλά για την υποβάθμισή του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων αλλά την κατάργησή του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων ζητάμε την δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί άμεσα η σωστή και πλήρης λειτουργία του ΚΑΠΗ Φαρσάλων και με τη στελέχωση του με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό. Το ΚΑΠΗ είναι θεσμός που προασπίζει τα κοινωνικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ του ΔΦ δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από την τρίτη ηλικία αυτά που έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια. Άμεσα να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργιά του ΚΑΠΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ.

Back to top button