ΕιδήσειςΠολιτικάΠολιτικά,Φάρσαλα

Ερώτηση Λαμπρούλη προς τον Υπ. μεταφορών για την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας- Φαρσάλων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης προς τον Υπ. Μεταφορών για την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας- Φαρσάλων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας- Φαρσάλων είναι ένα έργο που καθυστερεί εδώ και δεκαετίες, αφού ο υφιστάμενος οδικός άξονας έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος λόγω της στενότητας του, των επικινδύνων στροφών του, της έλλειψης συντήρησης, των καθιζήσεων που έχει υποστεί.

Παράλληλα δημιουργεί προβλήματα στη κωμόπολη της Νίκαιας, όπως και σε αντίστοιχες δημοτικές κοινότητες από όπου διέρχεται, αφού δημιουργείται συνωστισμός λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά και τους τεράστιους κινδύνους για ατυχήματα.

Όμως παρά τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις εδώ και χρόνια, το πρόβλημα δεν λύνεται, αλλά αντίθετα χειροτερεύει και έχει οξυνθεί. Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τις κυβερνήσεις όσο και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Λάρισας Φαρσάλων με σύγχρονες προδιαγραφές, όπως και οι αντίστοιχες παρακάμψεις των κατοικημένων περιοχών (Νίκαια, Νέες Καρυές, Χαρά, Ζάππειο)”.

Back to top button