ΑγροτικάΦάρσαλα

Επαφές του Συνεταιρισμού Ενιπέα για την παραγωγή βιολογικού βαμβακιού

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε χθες   ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ενιπέας με το διεθνή οργανισμό Earthworm Foundation από τη Γαλλία με αντικείμενο την ανάπτυξη συνεργασίας στην παραγωγή βιολογικού βαμβακιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι γάλλοι ερευνητές Gregorie, Jacob Sibylle Bourguignat, οι συνεργάτες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γούσιος Δημήτρης και Γάκη Δήμητρα, ο γεωπόνος του συνεταιρισμού Βαγγέλης Κατσαούνης και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Θανάσης Καραίσκος και Νίκος Γούσιος αντίστοιχα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της συνεργασίας αρχικά υπό τη μορφή 3ετούς πιλοτικού προγράμματος βιολογικής καλλιέργειας βαμβακιού για την αντιμετώπιση των δυσκολιών (ζιζάνια, προσβολές από έντομα, ….) και στη συνέχεια ευρεία παραγωγή βιολογικού βαμβακιού για πελάτες του φορέα Earthworm Foundation.

Στη συνεργασία αυτή θα καλεστούν να συμμετέχουν τοπικά Πανεπιστήμια από τη Θεσσαλία, το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης και Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα καθώς και εξειδικευμένοι τοπικοί επιχειρηματίες.

Back to top button