Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

ΕΠΑΛ Φαρσάλων: Επίδειξη μαγειρικής τέχνης στο «Κτήμα ΑΙΓΛΗ»

Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογίας Τροφίμων οι μαθητές και οι μαθήτριες του τομέα γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Φαρσάλων με συνοδούς καθηγητές την κα Καρατζιά Α. και τους κους Γκουντίκα Αστ. και Σταφύλη Ν. βρέθηκαν στο «ΚΤΗΜΑ ΑΙΓΛΗ» χθες, όπου έγινε επίδειξη μαγειρικής τέχνης.


Το αίτημα για συνεργασία αποδέχθηκε με χαρά ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης μονάδας εστίασης και καταλυμάτων κος Βασίλειος Ντίνος ενώ την επίδειξη της μαγειρικής τέχνης πραγματοποίησε ο σέφ της εταιρείας του ομίλου «ΑΙΓΛΗ» Δημήτριος Πιτσιάκος με τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας του αγροκτήματος ΑΝΤΩΝΌΠΟΥΛΟΥ που εδρεύει στο Δίλοφο Φαρσάλων.


Η εκτέλεση των συνταγών αφορούσε στην παρασκευή Φάβας, σαλάτας πλιγουριού και πένες λαχανικών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ευπρέπειατην όλη διαδικασία, δοκίμασαν τα παρασκευάσματα, ενημερώθηκαν για του κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα επεξεργασίας και αποθήκευσης των τροφίμων με βάση την πιστοποίηση ISO 22000/2005 που διαθέτει η επιχείρηση καθώς και την εφαρμογή και τήρηση των αρχών του ΗACCP. Πριν την ολοκλήρωσητης επίσκεψης ξεναγήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και συνέπεσε, ως μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές, να παρακολουθήσουν και την προσγείωση, στο ελικοδρόμιο της εγκατάστασης, ελικοπτέρου ιταλικής εταιρείας πουδιαμένει στο συγκεκριμένο χώρο.

Είναι βέβαιο ότι οι μαθητές μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αποκόμισαν γνώση, εμπειρία αλλά και πολλά ερεθίσματα και κίνητρα για περαιτέρω ενασχόληση και αξιοποίηση σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό  επίπεδο εργασίας αλλά και διέξοδο για παραπέρα σπουδές στον τομέα των τροφίμων. Το παρόν στην συγκεκριμένη δράση έδωσε και ο διευθυντής του σχολείου κος Πάνος Κ.

Δείτε το βίντεο

Back to top button