ΑγροτικάΑγροτικάΕιδήσειςΦάρσαλα

ΕΟΑΣΝΛ: Να αρθεί η απαράδεκτη απόφαση για το καλαμπόκι στην Θεσσαλία

Σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΟΑΝΣΛ, δια του εκπροσώπου τύπου της κ. Σωκράτη Αλειφτήρα για το πρόσφατο ζήτημα που έχει ανακύψει με το καλαμπόκι και τους Θεσσαλούς αγρότες που φέρεται να εξαιρούνται της συνδεδεμένης ενίσχυσης επισημαίνονται τα εξής:

“Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην νέα ΚΑΠ 2023-2027 θα εξαιρούνται της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο καλαμπόκι περιοχές με χαμηλή ποσότητα και ποιότητα νερού. Για την χαρτογράφηση όμως των περιοχών, χρησιμοποιήθηκαν χάρτες του 2015 που ίσως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι ακριβής, αφήνοντας έτσι εκτός συνδεδεμένης σχεδόν το σύνολο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) του Νομού Λάρισας.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα παρακολουθούν το θέμα που έχει ανακύψει, ζητώντας από όσους κατέχουν θεσμική θέση να ενεργήσουν και να συμβάλλουν ουσιαστικά, ώστε να αρθεί αυτή η απαράδεκτη πολιτική απόφαση η οποία εξυπηρετεί μόνο μικροπολιτικά-ιδεολογικά συμφέροντα.

Κύριος στόχος της ΕΟΑΣΝΛ είναι να μην χαθεί άλλη μια δυναμική καλλιέργεια από τον νομό που θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε έναν από τους πιο εύφορους κάμπους της χώρας και θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό μαρασμό τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βιοπορίζονται, τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους”.

Back to top button