ΑγροτικάΑγροτικάΕιδήσειςΦάρσαλα

ΕΟΑΣΝΛ: Αρκετή και επαρκή αποζημίωση από τον παγετό

Σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ για τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός αναφέρονται τα εξής:

«Ανυπολόγιστες ζημιές για το σύνολο της δενδροκαλλιέργειας του Νομού Λάρισας άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Μήδεια” των τελευταίωνημερών με χιονοπτώσεις και παρατεταμένο παγετόμε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στις 17/2 (-10), την ώρα μάλιστα που οι αγρότες του Νόμου περιμένουν ακόμη τα χρήματα του περσινού παγετού από τις 17/3/2020.

Μεγάλη απώλεια παραγωγής στο γάλα που φτάνει και στο 50% της παραγωγής εξαιτίας του παγετού είχαν και οι κτηνοτρόφοι του Νομού.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Νομού Λάρισας διεκδικεί από την κυβέρνηση να πάρει πολιτική απόφαση για να αποζημιωθούνάμεσα και δίκαια από τον ΕΛΓΑ στο σύνολο τους όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν. Επίσης διεκδικούμε να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους.

Παλεύουμε:

·Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

·Συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση.

·Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ  και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί».

Back to top button