Front PageΑθλητικάΦάρσαλα

Τεράστιο φωτοβολταϊκό 3.200 στρεμμάτων στα Φάρσαλα

Φωτοβολταϊκό «γίγας» στην Καλλιθέα Φαρσάλων

Η κατάσταση με τη δέσμεσυη μεγάλων αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στο θεσσαλικό κάμπο, τείνει να γίνει αναξέλεγκτη.

Νέο λοιπόν φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλλιθεά του Ναρθακίου σε έκταση 3,200 στρεμμάτων πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη, ενώ έκταση 1.000 στρεμμάτων με βοσκότοπο στην Ποαταμια Ελασσόνας που ανήκει στο ΥΠΑΑΤ έχει επίσης δεsμευτεί από ιδιώτη για την κατασκευή φωτοβολταϊκών, όπως κατήγγειλε χθες στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

 

Στο Δοξαρά του Δ. Κιλελέρ έχουμε δεσμευση 3.000 στρεμμάτων, ενώ στο δήμο Σοφάδων 10.000 στρεμμάτων! από Ισραηλινή ετεαιρεία

Σε ότι αφορά τη νεά επένδυση ΑΠΕ στα Φάρσαλα:

Ένα ακόμα πολύ μεγάλο φωτοβολταϊκό ετοιμάζεται στην Π.Ε. Λάρισας. Σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 250,00443 MW στη θέση «ΚΑΛΛΙΘΕΑ», σε έκταση συνολικού εμβαδού 3.262.694,1 τ.μ., στην Τ.Κ. Καλλιθέας, της Δ.Ε. Ναρθακίου, του Δ. Φαρσάλων.

Είναι έργο της της «QAIR INTERNATIONAL».

Πηγή: www.thessaliatv.gr

Back to top button