Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Κορονοϊός: 46 νέα κρούσματα, 464 συνολικά

Άλλα 46 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 464, ενώ 16 είναι, πλέον, οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Σε 464 ανέρχονται, πλέον, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του από το υπουργείο Υγείας, ο Σωτήρη Τσιόδρας γνωστοποίησε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα, ενώ τόνισε ότι από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής.

Σημείωσε, δε, πως 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 διασωλημένοι σε ΜΕΘ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, και 19 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69 έτη.

Τα περισσότερα κρούσματα, δε, παραμένουν στην Αθήνα.

Τα σημερινά δεδομένα, όπως πρόσθεσε, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα στη χώρα μας είναι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες.

Νωρίτερα, θυμίζουμε, καταγράφηκε το 6ο θύμα του ιού στη χώρα, ένας 70χρονος, ο οποίος υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από επιπλοκές στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Έχει σημασία, εξάλλου, το γεγονός πως ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στη «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων», τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια».

Back to top button