ΠολιτιστικάΦάρσαλα

Εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους ο “Ράφτης Κυριών” από το “Θέατρο Τεχνών Λάρισας”!

Tην «άκρως… ξεκαρδιστική» και πολύ γνωστή στο ευρύ θεατρόφιλο κοινό, Κωμωδία του  Zώρζ  Φεϋντώ: «Ράφτης Κυριών» από το «Θέατρο Τεχνών Λάρισας», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κυριακή 11/8 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Αυγούστου του Δήμου Φαρσάλων, μικροί και μεγάλοι.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια όμορφη παράσταση με συνεχή γέλιο και ευτράπελα μπερδέματα και στο τέλος οι ηθοποιοί κέρδισαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Υπόθεση: Ο Ζεράρ Μουλινό, επιφανής γιατρός, είναι παντρεμένος με την Υβόν, ενώ παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με τη Σουζάν, σύζυγο του Ωμπέν.

Ο Ωμπέν απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασσινέ, φίλου του Μουλινό.

Ο Μουλινό προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασσινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν.

Όμως μόνο την ησυχία του δεν θα βρει! Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινό μέτρα για το καινούριο της φόρεμα, η μητέρα της Υβόν, κυρία Αιγκρεβίλ, υποψιασμένη για τις πονηρές προθέσεις του γαμπρού της και φυσικά ο μπάτλερ του Μουλινό, Ετιέν, το πρόσωπο που θα ανακατώσει ακόμα περισσότερο τα νερά προκαλώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

Ο Ζωρζ Φεϋντώ, όπως και ο Ευγένιος Λαμπίς, είναι ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χιουμοριστικό

Έπαιξαν οι Ηθοποιοί: ΣΤΕΛΙΟΣ  ΝΤΙΚΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΑΤΖΗ, ΕΛΕΝΑ  ΓΡΑΒΑΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ  ΚΕΝΤΡΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΛΙΑΝΑ  ΔΑΚΤΥΛΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ  ΜΠΑΤΑΤΟΛΗ

Back to top button