Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Ελεύθερες οι μετακινήσεις με πλοίο από 25/5 – Τη Δευτέρα η απόφαση για τα Δημοτικά

Την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων από και προς όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, τα ταξίδια θα πρέπει να γίνονται με τήρηση των νέων κανόνων που ισχύουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ήδη εφαρμόζονται από χθες στα πλοία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η απόφαση για τα Δημοτικά σχολεία θα ληφθεί τη Δευτέρα και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως από 8 έως και 18 Μαΐου έφθασαν στην Ελλάδα 45 πτήσεις με 3.332 ταξιδιώτες, εκ των οποίων μόνον οι 10 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Χθες προσγειώθηκε στην Αθήνα και αεροσκάφος της Lufthansa με 156 άτομα, προερχόμενα κατά βάση από υπερατλαντικά ταξίδια. Όλοι τους βγήκαν αρνητικοί στον Covid-19.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το δεύτερο κύμα στη στρατηγική άρσης των μέτρων «κυλά ομαλά και σταθερά και προβλήματα εντοπίζονται μόνο σε πολύ περιορισμένους χώρους και περιπτώσεις». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, «δεν αναιρούν τη συνολική εικόνα συντεταγμένης προσπάθειας», που ήδη έχει κάνει την Ελλάδα παράδειγμα στο εξωτερικό.

naftemporiki.gr

Back to top button