Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Ελεγχόμενη αλλά και… απειλητική η στάθμη των ποταμών στην Π.Ε. Καρδίτσας

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονταν το απόγευμα του Σαββάτου (4/4) η στάθμη στα ποτάμια και τα αρδευτικά κανάλια στην Π.Ε. Καρδίτσας αλλά όχι σε σημείο που να απειλεί τουλάχιστον για την συγκεκριμένη ημέρα.

Η συνεχιζόμενη όμως βροχόπτωση στα πεδινά και ημιορεινά και η χιονόπτωση σε υψηλά υψόμετρα έχει θέσει σε επιφυλακή τους αρμόδιους φορείς που βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπιστούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το KarditsaLive.Net, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, από την περιοχή της Μεταμόρφωσης που βρισκόταν, μας είπε πως η στάθμη είναι μεν ανεβασμένη, αλλά προς το παρόν ελεγχόμενη.  Όμως απαιτείται επαγρύπνηση τις επόμενες ώρες καθώς οι ποσότητες νερού που πέφτουν είναι μεγάλες και ο όγκος που δέχονται τα ποτάμια σημαντικός.

Ήδη, ανέφερε, έγιναν ορισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού σε σημεία κοντά σε Μακρυχώρι και Κοσκινά, για την απομάκρυνση φερτών υλικών για να μην εμποδίζεται η ροή του νερού. Επίσης μας ανέφερε πως στην περιοχή της Μαύρικας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου ήταν και αυτός σε σημεία του δικτύου για έλεγχο και εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθεί το βράδυ και κυρίως αύριο Κυριακή η κατάσταση.

Ανάλογη η εικόνα  και στον Δήμο Σοφάδων. Ο δήμαρχος κ. Σκάρλος ήλεγχε περιοχές του Δήμου του και όπως μας είπε γίνεται προσπάθεια να θωρακισθούν ποιμνιοστάσια που βρίσκονται κοντά σε κοίτες αλλά και σπίτια σε άκρες οικισμών για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων αν συνεχιστεί η άνοδος της στάθμης.

Για το Δήμο Μουζακίου ο εκεί δήμαρχος κ. Στάθης μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν προβλήματα την δεδομένη στιγμή αλλά άπαντες βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ ανάλογη ήταν η δήλωση του δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου.

Πηγή: karditsalive.net

Back to top button