Πολιτικά,Φάρσαλα

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Φάρσαλα: Να υπάρξει σχέδιο για τους παραγωγούς

Τα Φάρσαλα επισκέφθηκαν χθες αργά το απόγευμα ο Φάνης Κουρεμπές, Συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ο Χρήστος Μπγιάλας, υποψήφιος Βουλευτής Γρεβενών συμμετέχοντας στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Ο.Μ. Φαρσάλων με θέμα την “Αγροτική Ανάπτυξη”.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Νικόπουλος. Οι δυο ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και ο αγροτικός κόσμος αυτή την περίοδο και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Κουρεμπές επεσήμανε την ανάγκη ενός σχεδίου όπου οι αγρότες θα μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν την γη και να παραμείνουν οι νέοι στα χωράφια τους. Υπογράμμισε την ανάγκη οι αγρότες να συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και υγιής συνεταιρισμούς για την εξέρευση χρηματοδοτικών εργαλείων. Αναφέρθηκε στον ΕΛΓΑ λέγοντας πως «το Ταμείο του ΕΛΓΑ δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τις ζημιές του 2022», και λέγοντας πως περιμένουνε να πάρουνε τα χρήματα του 2023 για να πληρώσουν τις ζημιές που φέτος είναι πάρα πολλές. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σημείωσε την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και την μεγάλη αργοπορία των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Αναφέρθηκε στην νέα ΚΑΠ που ξεκίνησε από το 2023 και στις εφαρμοστικές που δεν έχουνε βγει ακόμα, ενώ σημείωσε ότι μερικές που έχουν βγει, είναι από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη αυτού που έρχεται.

Ο πρώην βουλευτής και νυν υποψήφιος στην περιοχή των Γρεβενών κ. Γιώργος Μπγιάλας τόνισε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων και όχι των ολίγων όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία. Παρέθεσε μια σειρά παραδειγμάτων στην καθημερινότητα που βαραίνουν τους πολίτες και έδωσε το σύνθημα να δοθεί η μάχη αυτές τις μέρες για ανατροπή.

Από πλευράς υποψηφίων το παρόν έδωσαν ο Γιάννης Καριπίδης, η Ερμίνα Μαγαλιού, η Ιωάννα Φουτζοπούλου, μέλη και φίλοι της παράταξης κ.α.

Back to top button