Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Εθελοντής ο Χρήστος Κέλλας στην πειραματική θεραπεία για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με τη χορήγηση αντισωμάτων

«Αισθάνομαι πολύ καλά και είμαι έτοιμος για την ενεργό δράση και πάλι», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ASTRA» και στον δημοσιογράφο Απόστολο Ράιδο το απόγευμα της Τετάρτης, ο βουλευτής Λάρισας την ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας ο οποίος νόσησε και κατάφερε να κερδίσει τον κορωνοϊό, βγαίνοντας νικητής από αυτή την μεγάλη μάχη.

Μάλιστα τόνισε ότι θα είναι εθελοντής σε μια πειραματική θεραπεία που ξεκινάει στην χώρα μας με την χορήγηση αντισωμάτων.

Συγκεκριμένα τόνισε χαρακτηριστικά: «Γίνεται μεγάλη έρευνα στα ινστιτούτα μοριακής γενετικής, να δούμε τι θα γίνει με όσους νόσησαν και θεραπεύτηκαν, αν έχουν αντισώματα, αν αυτή η μέθοδος αποδειχθεί ικανή αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Σε ότι αφορά το αίμα όσων ήδη νόσησαν και θεραπεύτηκαν από τον ιό, να πω ότι επικοινώνησα με τον κ. Δημόπουλο τον πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή θεραπευτικής αλλά και με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και έθεσα τον εαυτό μου και το αίμα μου στην διάθεσή τους».

Ουσιαστικά ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην πειραματική θεραπεία για τον κορωνοϊό που ξεκινάει στην χώρα μας με τη χορήγηση αντισωμάτων μετά από αφαίρεση πλάσματος από το αίμα ασθενών που νόσησαν, έγιναν καλά και πλέον έχουν ανοσία.

Η διαδικασία θα γίνεται με λήψη αίματος από εθελοντές δότες, οι οποίοι είχαν κόλλησαν τη νόσο, έγιναν καλά και τώρα έχουν ανοσία. Ακολούθως θα αφαιρείται το πλάσμα το οποίο περιέχει τα αντισώματα κατά του κορωνοϊού και θα χορηγείται σε ασθενείς.

Η κλινική μελέτη θα είναι φάσης ΙΙ και θα συντονίζεται από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή θεραπευτικής Θάνο Δημόπουλο.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρας μας σημείωσε:

«Για πρώτη φορά ακούσαμε από τον κ. Τσιόδρα ότι τα κρούσματα φθίνουν,  σημαντική αυτή η λέξη. Η καμπύλη πέφτει αν και ποτέ δεν έφτασε ψηλά».

Για την χαλάρωση των μέτρων:

«Συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά να συγκρατηθούμε όλοι. Μας κάνει καλό στην ψυχολογία να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην επαναπαυόμαστε για να μην γίνει κάποια έκρηξη του ιού».

Για το εμβόλιο και το φάρμακο:

«Το εμβόλιο απαιτεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους και αυτό θέλει χρόνο, αν γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα θα είμαστε ικανοποιημένοι. Το φάρμακο μπορεί να βρεθεί και πολύ νωρίτερα».

Για τη Λάρισα και τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης:

«Ο φόβος είναι μεγάλος στις κλειστές δομείς, όπως είναι η Ν. Σμύρνη ή σε οίκους ευγηρίας. Ίσως ήταν λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα εκεί παρά τις καταγγελίες, αλλά ελέγχεται πια η κατάσταση, έγινε ιχνηλάτηση και περιορισμός μετακινήσεων. 1200 άτομα ελέγχθηκαν σήμερα ταυτόχρονα σε όλους τους οικισμούς των Ρομά στη Θεσσαλία, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Μετά την Κυριακή του Θωμά, νομίζω σταδιακά θα αρχίσουν να αίρονται κάποια μέτρα. Να μη ξεχαστούμε την Πρωτομαγιά. Τα μέτρα πάντως θα χαλαρώσουν με αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή θα γίνει άρση πρώτα αυτών των μέτρων που ελήφθησαν τελευταία».

Για το οικονομικό μαξιλάρι της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση ενισχύει τους μικροεπαγγελματίες, τους ανέργους και  τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και καλά κάνει. Το μαξιλάρι δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσει. Έτοιμα είναι τα μέτρα από την κυβέρνηση, βλέποντας και κάνοντας. Μετά την ύφεση όλοι προβλέπουν μια ισχυρή ανάκαμψη της τάξης του 5% από το 2021».

Πηγή:onlarissa.gr

Back to top button