Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Δ. Συροπούλου: “Με συντονισμένες ενέργειες να κάνουμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς μας”

Η Επαρχία Φαρσάλων απέκτησε μια καινοτομία κάνοντας ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την ανακύκλωση καθώς πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν τόσο στην πόλη των Φαρσάλων αλλά και σε χωριά της Επαρχίας κάδοι συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Συροπούλου μας τόνισε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή σε ένα πλαίσιο δράσεων ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης των Φαρσαλινών πολιτών που συμπεριλαμβάνει πολλούς ακόμη τομείς.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κ. Συροπούλου:

“Η δημοτική αρχή μέσω της αντιδημαρχιας καθαριότητας, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης της ανακύκλωσης στην δήμο μας, τοποθέτησε 10 καλαίσθητους κάδους συλλογής ρούχων, υποδημάτων και υφασμάτινων ειδών.

Η συλλογή των εν λόγω αντικειμένων θα έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγει στις χωματερές μικρότερος όγκος σκουπιδιών.

Τα παραπάνω είναι μόνο μία ενέργεια σε ένα γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού για την ανακύκλωση.

Αποδεικνύουμε ότι η ανακύκλωση αποτελεί προτεραιότητα μας, ενισχύοντας και την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικών με επιπλέον μπλε κάδους που παραλήφθηκαν εδώ και λίγες ημέρες, επεκτείνοντας τα σημεία ανακύκλωσης στον Δήμο.

Υπήρχε σχεδιασμός για την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης, σχετικά με την ανακύκλωση όπου θα συμμετείχαν μαθητές σχολείων και ενήλικες, η οποία εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοιου. Πιστεύω ότι σε μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να επικρατήσει στην συνείδηση των ανθρώπων και να γίνει προτεραιότητα η διαχείριση όλων των επεξεργασμένων βιομηχανικών υλικών, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και την αειφορία.

Ως δημότες του δήμου Φαρσάλων ας κάνουμε την διαφορά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.”

Πηγή: “Πρώτος Τύπος – Έντυπη Έκδοση”

Back to top button