Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τους κανόνες συμπεριφοράς των παιδιών στο Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Φαρσάλων

Στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των παιδιών ΡΟΜΑ, που υλοποιεί το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκαν 2 δράσεις με θέα «Τους Κανόνες μας κρατάμε το Σχολείο Αγαπάμε» και «Οι Σούπερ Ήρωες της καλής Συμπεριφοράς».

Συγκεκριμένα, η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Μπακαρού Παρασκευή, η κοινωνιολόγος του Παραρτήματος Ρομά Λιάπη Βασιλική και η Παιδαγωγός Τσιάμπα Μαρία, πραγματοποίησαν δράσεις με τα παιδιά Ρομά όπου προβλήθηκαν εκπαιδευτικά video με θέμα «Σέβομαι τους κανόνες στην τάξη μου».

Σκοπός των εκπαιδευτικών βίντεο ήταν τα παιδιά να υιοθετήσουν απλούς, ευγενικούς τρόπους συμπεριφοράς ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά τους μέσα στην σχολική αίθουσα και κατά συνέπεια και προς τους συμμαθητές τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με βιωματικό παιχνίδι κατά το οποίο τα παιδιά ξεχώριζαν τις θετικές από τις αρνητικές συμπεριφορές.

Επίσης, στην επόμενη συνάντησή μας όλοι μαζί καταφέραμε να γνωρίσουμε τους «Σούπερ Ήρωες» της καλής συμπεριφοράς όπου μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βασικούς ορθούς κανόνες συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους όπως  σε ένα κατάστημα, στο εστιατόριο, στο supermarket, στo πάρκο.

Η θέσπιση κανόνων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για την ανάπτυξη του παιδιού, η οποία ξεκινάει από τα πρώτα έτη της ανάπτυξης του ατόμου και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Οι στόχοι της τήρησης  κανόνων  είναι το άτομο να μπορέσει να αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και να εξελιχθεί τόσο σε ατομικό  όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Back to top button