Front PageΠολιτιστικάΦάρσαλα

Διεξήχθησαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στα Φάρσαλα

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 20/12 το απόγευμα στα Φάρσαλα, στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., στην πλατεία Δημαρχείου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων.

Αρχικά τελέστηκε αγιασμός από τους ιερείς, καθώς ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση ελέω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η διευθύντρια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κ. Βέρα Κυρίτση, η οποία αναφέρθηκε στην νέα δομή του Δήμου Φαρσάλων, στην λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο ξεκίνησε επίσημα τον Ιούλιο του 2018.

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες στήριξης, κοινωνικής ένταξης, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σκοπός του είναι η υποστήριξη του Δήμου Φαρσάλων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, άμεση εξυπηρέτηση και διασύνδεση όλων των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο Φαρσάλων και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Οι δημότες μπορούν να προσέρχονται μόνο με το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους βρίσκοντας καταρτισμένο και ειδικευμένο προσωπικό και να εξυπηρετούνται άμεσα.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου στον λόγο της μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής.

«Για εμάς σήμερα, την οικογένεια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Η κοινωνική ομπρέλα του Δήμου δυναμώνει και παίρνει σάρκα και οστά.

Όραμα με γνώμονα πάντα το όφελος του δημότη.

Οικοδομούμε δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δεν σταματάμε εδώ.

Η διευθύντρια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φαρσάλων κ. Βέρα Κυρίτση υπέβαλλε την πρόταση για το Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αποτέλεσμα την ένταξη μας σε αυτό το έργο που η αξία του ανέρχεται σε 360.000€.

Ο Δήμος διαθέτει ικανότατα στελέχη, τα οποία εργάζονται και πέραν του ωραρίου εργασίας με πίστη και προσήλωση, στην πρόοδο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.

 Έτσι έχουμε το Κεντρικό Κέντρο και το Παράρτημα του για τον πληθυσμό Ρομά».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα δομή στον Δήμο μας, που συνδέεται στον ήδη υπάρχων κρίκο κοινωνικής πολιτικής που πραγματοποιούμε και εντάσσεται στις δομές της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ.

Η ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ. ξεκίνησε τις δράσεις της με λίγα άτομα και απέκτησε δύναμη επιτελώντας κοινωνικό έργο για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η πόρτα της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ είναι ανοιχτή για όποιον συνάνθρωπό μας χρειαστεί την βοήθεια και την συμπαράσταση.

Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό και σε όσους συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Χαιρετισμό επίσης παρέθεσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε, στην καλή συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, ενώ έκανε λόγω για τις ΤΟΜΥ, που θα ξεκινήσουν στο προσεχή μέλλον στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην σημαντικότητα τέτοιων δράσεων ως προς την βοήθεια των συνανθρώπων μας που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η δομή εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας. Σοφία Ταστεμίρλογλου, Κων/να Μπένου, και οι Δημ. σύμβουλοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Γιώργος Αρσενόπουλος, Νίκος Γκατζόγιας, Χρήστος Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Κατσιαούνης, στελέχη της 5ης ΥΠΕ και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά τις ομιλίες κόπηκε η κόκκινη κορδέλα και έγινε η ξενάγηση στα νέα γραφεία, ενώ στο τέλος υπήρχε και κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους με χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Back to top button