ΑθλητικάΦάρσαλα

Προηγήθηκε αλλά ηττήθηκε και έκανε ξεκίνημα με το “αριστερό” ο Αχιλλέας Φαρσάλων…

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων μπορεί να άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΠΑΟΛ Αβέρωφ όμως μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και με δύο τέρματα κατάφεραν να φύγουν με ένα «χρυσό τρίποντο» στις αποσκευές τους από το γήπεδο της Βαμβακούς με σκορ 1 – 2, σε ένα παιχνίδι με αρκετή δύναμη και πολλές καλές στιγμές εκατέρωθεν, στην πρεμιέρα της Α ΕΠΣΛ DETOX κατηγορίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν τους και να προσπαθούν να αναπτυχθούν κυρίως από τα άκρα δίχως όμως να υπάρχει κάποια καλή στιγμή στα πρώτα 15 λεπτά.

Στο 18′ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Λιλολάρι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Αχιλλέας απάντησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 25′ όταν ο Μάνος Πετράκης έκανε το σουτ, ο Μάνος έδιωξε και στην επαναφορά ο Παπακωνσταντίνου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 35′ και πάλι από αέρος απείλησε το Αβέρωφ με την κεφαλιά του Κουσιά να καταλήγει άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και η καλύτερη και ανήκε στον Αχιλλέα Φαρσάλων, όταν στο 42′ ο Ζιώγας επωφελήθηκε από τις κόντρες, πάτησε περιοχή έκανε και το πλασέ με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Μάνου και έτσι να παραμένει το 0 – 0.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου και λίγες καλές στιγμές.

Μια από αυτές σημειώθηκε στο 60′ όταν αρχικά ο Τλούπας και εν συνεχεία ο Πετράκης είδαν τις προσπάθειες τους με σουτ να σταματούν στα σώματα αμυντικών του Αβέρωφ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο πλέον κινητικός ποδοσφαιριστής τους Παπακωνσταντίνου κέρδισε το φάουλ σε καλό σημείο έπειτα από ατομική ενέργεια.

Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Ζιώγας, ο Μάνος απέκρουσε προς στιγμήν και ο Παπακωνσταντίνου ο οποίος καιροφυλακτούσε πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Η χαρά των παικτών του Αχιλλέα δεν κράτησε για πολύ όμως καθώς στο 76′ ο Λιλολάρι με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Παπαδημητρίου και σημείωσε το 1 – 1 φέρνοντας το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία εκ νέου.

Ενώ στο 80′ και έπειτα από πολύ γρήγορη αντεπίθεση ο Μπαρούτας εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ανισορροπία των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1 – 2 και την ολική ανατροπή του σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά χάθηκαν τρεις καλές στιγμές από πλευράς Αβέρωφ με τους Αλατά, Κουσιά και Μπαρούτα.

Ο Αχιλλέας πίεσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως δεν τα κατάφερε και έτσι το Αβέρωφ έφυγε με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην πρεμιέρα από το γήπεδο της Βαμβακούς με σκορ 1 – 2.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Παπαδημητρίου, Καναβός, Μπερσιάνης, Πετράκης Χ., Κατσανάκης, Τλούπας, Βαλαβάνης, Παπακωνσταντίνου, Κούμρια, Ζιώγας, Πετράκης Μ.

ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Δημήτρης Κουκουλιάφκας): Μάνος, Ντέκας Χρ., Κουσιάς (83′ Κυριάκος), Μούτσα, Αλατάς, Παρλάντζας, Μπαρούτας (92′ Ταστεμερίδης), Λιλολάρι, Γραμμένος, Χάνι (65′ Ντέκας Θ.), Μητσιός (70′ Μπαντέλας).

Διαιτητής: Στάικος Κων/νος – Βοηθοί: Καραγιάννης Χρήστος, Μίχος Δημήτρης

Back to top button