Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Διένειμαν σχολικές τσάντες στα παιδιά της πρώτης Δημοτικού των τρίτεκνων οικογενειών

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, για όγδοη συνεχή χρονιά, στα γραφεία του συλλόγου, η εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου τριτέκνων επαρχίας Φαρσάλων, αφιερωμένη στα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το έτος 2013 και που για πρώτη φορά φέτος θα περάσουν το κατώφλι των δημοτικών σχολείων της επαρχίας μας.

Τα πρωτάκια αριθμούσαν σε σύνολο 17 παιδιά.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατά τον χαιρετισμό τους ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη στα παιδιά και στους γονείς, που τα συνόδευαν. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χατζημήτρος Δημήτριος μίλησε για τις παροχές που έχουν τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών, όπως η μείωση στα εισιτήρια σε συγκεκριμένα δρομολόγια των ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα, σε δρομολόγια των πλοίων, στις μειώσεις τιμών σε αγορά προϊόντων από τα καταστήματα, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων, με βασική προϋπόθεση να έχουν θεωρημένη την κάρτα μέλους και για άλλες παροχές.

Επίσης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μείωση των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών από 33, που ήταν τις προηγούμενες χρονιές σε 17 κατά το τρέχον σχολικό έτος, υποδεικνύει την σοβαρότητα του προβλήματος της υπογεννητικότητας που ισχύει στην επαρχία μας και γενικότερα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι  να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη το πρόβλημα αυτό, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει εδώ η μείωση των γεννήσεων. Σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν οικογένειες με περισσότερα παιδιά πέραν του ενός.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή  των σχολικών τσαντών στους λιλιπούτειους μαθητές, με τις ευχές από όλα τα μέλη του Δ. Σ. για καλή σχολική χρονιά  στους γονείς, στους μαθητές και φυσικά στους δασκάλους που το έργο που επιτελούν είναι τεράστιο μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Back to top button