Front PageΓενικές ΕιδήσειςΠολιτικά,Φάρσαλα

Δημοτικό Συμβούλιο 17/10: Οι ερωτήσεις – τοποθετήσεις των Συμβούλων

Κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν διάφορες τοποθετήσεις και ερωτήσεις των Συμβούλων για αρκετά θέματα.

Πριν τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου αναφέρθηκε στο περιστατικό ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους του δήμου, ενημερώνοντας το σώμα και λέγοντας τα εξής: “Συνέβη ένα επεισόδιο μεταξύ δύο υπαλλήλων του δήμου, στο αμαξοστάσιο πριν από λίγες μέρες, ως δημοτική αρχή καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου και να προέρχεται και σαν συμβούλιο, ο δήμος έχει επιληφθεί και έχουν ξεκινήσει οι νόμιμες διαδικασίες. Ότι προβλέπει ο νόμος έχει γίνει και θα γίνει με βάση τα προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε εκτενέστερα του γεγονότος, δεν είμαστε δικαστές, το δικαστήριο είναι αρμόδιο για την συνέχιση της υπόθεσης.

Φυσικά μπορούμε να συναντηθούμε όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων και να συζητήσουμε και να δοθούν διευκρινίσεις επί του θέματος αν το επιθυμείτε.”

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ο κ. Δημ. Μπαμπανίκας ζήτησε να ενημερωθεί αν θα λειτουργήσει φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Χρ. Μπασαγιάννης, ο οποίος ενημέρωσε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τρίτη και Πέμπτη από 11:00 π.μ.-1:00 μ.μ.

Για το κοινωνικό φροντιστήριο την απάντηση έδωσε η αντιδήμαρχος κ. Σοφ. Χατζηπλή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: “έγιναν κάποιες προσπάθειες για τη λειτουργία του, δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, όμως αρκετά είναι τα φροντιστήρια που κάνουν εκπτώσεις και διευκολύνσεις πληρωμής.

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί κάποιος καθηγητής ή ποια φροντιστήρια είναι αυτά που παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες”, με την κ. Ίφου να συμπληρώνει ότι θα πρέπει να καλεστούν και τα ξενόγλωσσα στην συγκεκριμένη συνάντηση.

Η κ. Ίφου ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση στο Βασιλi, όσο αφορά την αντιπαράθεση του τοπικού προέδρου με τον τοπικό σύλλογο, κάτι που ζήτησε και ο Δημ. Μπαμπανίκας. Την απάντηση έδωσε ο δήμαρχος κ. Εσκίογλου, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι στη θέση του δημάρχου μόλις 1,5 μήνα, λέγοντας ότι είχε προηγηθεί απόφαση ΔΣ στις 9 Αυγούστου 2011, της πρώην δημοτικής αρχής, που είχε παραχωρήσει την αίθουσα στον σύλλογο. Τελικώς, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή, τα κλειδιά θα τα έχει ο σύλλογος και ο πρόεδρος. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρισκόταν και γυναίκες του συλλόγου Βασιλί.

Στην συνέχεια η κ. Ίφου μετέφερε τα παράπονά της για την μη κλήση και συμμετοχή και του υπόλοιπου τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων στον Αχίλλειο Άθλο καθώς και την δυσαρέσκεια της για ένα περιστατικό με χρήση κάδου του πρ. Δήμου Ενιπέα στο σπίτι της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Πρεκατέ.

Τις απαντήσεις και για τα δύο θέματα έδωσε η ίδια η πρόεδρος, η οποία παρευρίσκονταν στην αίθουσα τονίζοντας χαρακτηριστικά, ο τοπικός σύμβουλος που ανήκει στην παράταξή της κ. Ίφου καλέστηκε στον Αχίλλειο Άθλο και μάλιστα βρισκόταν σε ώρα υπηρεσίας από την εργασία του, όσο αφορά το δεύτερο θέμα ανέφερε ότι παράγγειλε ξύλα από κάποια εταιρεία, μη γνωρίζοντας ότι ο κύριος με τον οποίο συνεργάστηκε θα έκανε χρήση παλιού κάδου του δήμου, κάτι το οποίο επέκρινε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Γκέβρος, ενώ ο κ. Ε. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά και ότι θα πρέπει να δικαιολογήσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις την απειρία τους, να μην είμαστε τόσοι αυστηροί μαζί τους, λειτουργώντας συμβουλευτικά, γιατί ακόμα είναι αρχή.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνώστου ζήτησε ενημέρωση για τον καθαρισμό των καναλιών που είχε προηγηθεί σε παλαιότερο συμβούλιο, επίσης ζήτησε ενημέρωση για τα προβλήματα στο 4ο δημοτικό σχολείο, για την πεζοδρόμηση, για το γήπεδο των Φαρσάλων για τον στίβο κ.α. για την επικινδυνότητα του δρόμου Φαρσάλων – Λαρίσης και το πως ο Δήμος μπορεί να επέμβει.

Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων που δεν δόθηκαν στις ομάδες πλην του Γ.Σ.Φαρσάλων.

Για το θέμα των καθαρισμών απάντησε ο κ. Γκατζόγιας τονίζοντας ότι έχουν καθαριστεί ήδη 2 κανάλια με μηχανήματα του Δήμου και θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα κανάλια οι εργασίες.

Όσο αφορά το Στάδιο των Φαρσάλων και τις επιχορηγήσεις ο κ. Μπασαγιάννης τοποθετήθηκε τονίζοντας χαρακτηριστικά, «ήδη στο Στάδιο έχουν γίνει εργασίες ηλεκτροφωτισμού, έχει αντικατασταθεί η άμμος στο σκάμα των αθλητών μετά από οκτώ χρόνια, λειτουργεί πλέον ο χώρος με ωράριο, υπάρχει πλέον ανοικτή μόνο 1 είσοδος για τους αθλητές, όλοι οι σύλλογοι έχουν παραλάβει νέα κλειδά, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα έρθουν καινούργιοι πάγκοι και θα συνεχιστεί ο καθαρισμός περιμετρικά του Σταδίου.

Για τα αθλητικά σωματεία ανέφερε οτι ο επίτροπος ενέκρινε την απόφαση του ΔΣ το θέμα πάει και το ελεγκτικό συνέδριο του κράτους.

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button