ΑθλητικάΦάρσαλα

Δημήτρης Δέσπος: “Δύο παίκτες η διαφορά μας από τις ομάδες των υψηλών στρωμάτων”

Ο Δημήτρης Δέσπος ο “στυλοβάτης” του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων Krousta την φετινή σεζόν, μιλάει σπάνια, δεν του αρέσει η αυτοπροβολή και προτιμάει να τα “λέει” μέσα στο παρκέ.

Εμείς μετά το τέλος της φετινής σεζόν καταφέραμε να του αποσπάσουμε κάποιες δηλώσεις για την δύσκολη χρονιά, την επίτευξη του στόχου της παραμονής και την εικόνα του για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας.

Ένας άνθρωπος, ευθύς, ειλικρινής που δεν “μασάει” τα λόγια του και δεν “στρογγυλεύει” τις “γωνίες”.

Ας δούμε τι δήλωσε λοιπόν:

“Φέτος ήταν μια δύσκολη σεζόν σε ένα πρωτάθλημα που από την αρχή μέχρι το τέλος του ήταν δύσκολο, δυνατό και ανταγωνιστικό.

Εμείς μπορεί να ξεκινήσαμε καλά την σεζόν, όμως μετά ήρθαν οι δυσκολίες και είχαμε ένα κακό διάστημα ενός και παραπάνω μήνα.

Βλέποντας τώρα απ’ έξω τα πράγματα θα σας πω ότι η διαφορά μας με τις ομάδες των πιο υψηλών στρωμάτων ήταν ένας με δυο το πολύ παίκτες διαφορά.

Σε κανένα παιχνίδι δεν διασυρθήκαμε σε κανένα παιχνίδι δεν κάναμε κακή εμφάνιση, σε κανένα παιχνίδι δεν πέσαμε “αμαχητί”.

Όμως είχαμε τις δυσκολίες μας, είχαμε τους τραυματισμούς στην αρχή του Γιώργου (σ.σ. Λεπενιώτης) μετά έσπασα και εγώ το χέρι και όλο αυτό μας πήγε πίσω.

Νομίζω ότι αν είχαμε δυο παίκτες “πρώτης γραμμής” ακόμη θα ήμασταν πολύ καλύτερα.

Τα νέα παιδιά δεν έδωσαν αυτό που βάση ταλέντου και προσδοκιών περιμέναμε όλοι μας και σε αυτό έχουμε όλοι μας ευθύνες και εμείς οι πιο “μεγάλοι” και έμπειροι που ίσως δεν είχαμε τον σωστό τρόπο προσέγγισης και οι ίδιοι που δεν έδειξαν τον ζήλο και το πάθος που θα περιμέναμε βάση ταλέντου και ηλικίας και φιλοδοξιών.

Πολλοί νομίζουν ότι εμείς αλλάξαμε κάτι και ξαφνικά η ομάδα ξεκίνησε να κερδίζει παιχνίδια, όμως δεν ισχύει αυτό.

Εμείς κάναμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, απλά είχαμε λίγο περισσότερη βοήθεια από τα πιο νέα παιδιά, “ξεμπούκωσαν” ενδεχομένως και φυσικά την στήριξη της Διοίκησης, των προπονητών και του κόσμου μας που μας έδωσε την ώθηση.

Το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε και μεγάλη ποιότητα, όταν καταφέρνουμε αθλητές ηλικιών 35+ ετών να έχουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ομάδες, αυτό πρέπει να προβληματίσει τα νέα παιδιά και να τα κάνει να σκεφτούν καλύτερα.

Τέλος καλό, όλα καλά, εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλό καλοκαίρι και σε όλες τις ομάδες που πέτυχαν τους στόχους τους συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους την νέα σεζόν.”

Back to top button