Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ο Γιάννης Τριάντης

Επιστολή ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Φαρσάλων Γιάννη Τριάντη:

Αγαπητοί συνδημότες

Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι σας θα ήθελα να εκφράσω τις προθέσεις μου όσον αφορά τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου καθώς και έναν απολογισμό της ενασχόλησης μου με τα κοινά στην τετραετία που πέρασε.

Η ενασχόληση μου είχε ως μοναδικό σκοπό την ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον τόπο τον οποίο μεγάλωσα και αγαπώ. Με βλέμμα καθαρό, με γνώμονα την ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο, χωρίς πονηρές βλέψεις  και πράξεις, στέκομαι απέναντι σας και κοιτώντας σας στα μάτια θα σας αναλύσω τα πεπραγμένα μου στην τετραετία που πέρασε.

Από τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων και για όσο χρονικό διάστημα ήμουν υπεύθυνος έγιναν τα εξής!

1) Στο μείζον ζήτημα της πόλης που αφορά τα επίπεδα νιτρικών τα οποία όταν ανέλαβα βρίσκονταν στα 60mg. Μετά την ολοκλήρωση λοιπόν της νέας γεώτρησης την οποία επιμελήθηκα προσωπικά, τα επίπεδα νιτρικών όταν παρέδωσα καταφέραμε να βρίσκονται εντός ορίων στα 37mg με όριο 50mg όπως προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις. Ίσως η μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία που αφορά την πόλη μας αφού τα νιτρικά για πολλά χρόνια βρισκόντουσαν άνω των προβλεπόμενων ορίων. Θέλω να δώσω έμφαση στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί τα νιτρικά δεν είναι μόνο στο νερό που πίνουμε αλλά και σε άλλες μορφές. Όπως π.χ. στο ψωμί, στον καφέ, στο φαγητό που μαγειρεύουμε και σε όλα τα παράγωγα με βάση το νερό της πόλης.

2) Προέβη σε ενέργειες που αφορούσαν την εξοικονόμηση νερού από τις διαρροές εντός της πόλης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σχεδόν 80 κυβικών νερού ημερησίως ή 2400 κυβικών μηνιαίως. Ας αναλογιστούμε την εξοικονόμηση ενέργειας την οποία επιτύχαμε!!

3) Έγινε επιτέλους διαχωρισμός του πόσιμου νερού από το μη πόσιμο με την αξιοποίηση της γεώτρησης στην περιοχή Φασούλα. Καταφέραμε το πότισμα πρασίνου, γηπέδων και κοινόχρηστων χώρων στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης να γίνεται από αυτή και όχι από το κεντρικό δίκτυο της πόλης κάτι που γινόταν παλαιότερα.

4) Καθαρίσαμε τις δεξαμενές και τους υδατόπυργους στην πόλη και στα χωριά μας, πράγμα το οποίο είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια, με σκοπό να έχουμε καλύτερη ποιότητα νερού.

5) Με απόφαση διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ εντάχθηκαν σε ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων εκαντοντάδες συνδημότες μας. Μια γενναία απόφαση αφού ελάχιστες ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα έχουν προβεί σε κάτι ανάλογο.

6) Με τις ανάλογες παρεμβάσεις στον κεντρικό αγωγό της πόλης ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι 10atm ενώ στην μελέτη αναγράφεται  16atm, καταφέραμε όχι μονο να μην ξανά υπάρξει βλαβη που ταλαιπωρούσε τους δημότες, αλλά και να αυξήσουμε την παροχή νερού από 280 κυβικά την ώρα σε 380 μέχρι την δεξαμενή “Κατράνα”. Μια μικρή παρέμβαση χρειάζεται ακόμη, ώστε να αυξηθεί και η παροχή μέχρι την δεξαμενή βουνού όπου θα βοηθήσει στο πρόβλημα της πίεσης που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες.

7) Σταματήσαμε την παροχή νερού στην πόλη από την γεώτρηση του ΤΟΕΒ Φαρσάλων. Μια κατά την γνώμη μου απαράδεκτη ενέργεια προηγουμένων διοικήσεων αφού η συγκεκριμένη γεώτρηση δεν τηρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση για ύδρευση, ούτε είχε φυσικά και άδεια χρήσης για αυτό το σκοπό από αρμόδια υπηρεσία. Η συγκεκριμένη γεώτρηση έχει δημιουργηθεί για χρήση αποκλειστικά αρδευτική και η διοίκηση του ΤΟΕΒ την παραχωρούσε με καλές προθέσεις και μοναδικό γνώμονα να βοηθήσει αφού δεν υπήρχε επάρκεια νερού την περίοδο εκείνη για την πόλη.

8) Προχωρήσαμε στην  αγορά καινούργιων και καινοτόμων εργαλείων για τους εργαζομένους της ΔΕΥΑ, καθώς και στην καθιέρωση απογευματινής αλλά και μιας βάρδιας για το Σαββατοκύριακο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

9) Από  τη θέση του Δημοτικού συμβούλου της ενότητας Ναρθακίου και σε συνεργασία με τον  αντιδήμαρχο έργων και των τοπικών προέδρων προχωρήσαμε, μετά την καταστροφική επέλαση του ΙΑΝΟΥ,  σε αποκατάσταση του οδικού δικτύου όλων των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής χωρίς εξαιρέσεις με χαλικόστρωση. Κάτι παρόμοιο είχε να συμβεί χρόνια! Αξίζει να σημειωθεί πως οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο 365 μέρες το χρόνο και στον πρώην Δήμο Ναρθακίου  δραστηριοποιούνται πολλές ορεινές κτηνοτροφικές μονάδες.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ με τους οποίους συνεργάστηκα. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες επιτελούν πραγματικό έργο!

Οι λόγοι της αποχώρησής μου από την παράταξη του Δημάρχου που έχουν γίνει γνωστοί και έχουν δημοσιευθεί, αποτελούν για μένα  μέγιστο ηθικό και όχι μόνο ζήτημα.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν είχε ως γνώμονα την υλική μου ικανοποίηση καθώς ουδέποτε αναζήτησα οποιαδήποτε χρηματική αμοιβή.  Αυτό το αναφέρω γιατί δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο αιρετοί να επιζητούν εναγωνίως την χρηματική τους αποζημίωση για την “προσφορά” τους.

Φίλες και φίλοι συνδημότες…

Δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο αγώνας όμως για ένα Δήμο δημοκρατικό, χωρίς εξωτερικούς παράγοντες και χωρίς κομματική χροιά όπου όλες οι φωνές θα είναι υπολογίσιμες θα συνεχιστεί!!!

Είς τό επανιδείν λοιπόν…

Ευελπιστώ να έρθει η στιγμή όπου οι δημότες θα έχουν την δική τους Φωνή και την πραγματική τους Βούληση σε ένα δημοτικό συμβούλιο όπου η Δημοκρατία, η Αλήθεια και η Διαφάνεια θα θριαμβεύσουν.

Back to top button