ΕιδήσειςΠολιτικά

Δεν βρήκε την έδρα ο Κωνσταντίνος Τζανακούλης

Ελαβε τέλος το σήριαλ για ανακατατάξεις εκλογικών εδρών στον νομό Λάρισας, κυρίως στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς προχθές Δευτέρα ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση ψήφων που είχε ζητήσει ο α’ επιλαχών στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο και πρώην δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, χωρίς να προκύψει κάποιο ζήτημα με την ορθότητα της διαδικασίας το βράδυ της 7ης Ιουλίου.

Έτσι δεν προκύπτει θέμα εκλογής και 4ου βουλευτή από τη ΝΔ ή πρόβλημα με την εκλογή της Στ. Μπίζιου, με τον Κ. Τζανακούλη να δηλώνει στην «Ε» ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να καταθέσει ένσταση και πως η επανακαταμέτρηση αποσκοπούσε στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων για το πώς κινήθηκε η εκλογική βάση της ΝΔ. Εμείς είδαμε και επιβεβαιώθηκαν αυτά που ακούγονται ένθεν κακείθεν. Μας φτάνει αυτό, όλα τ΄ άλλα δεν μας αφορούν. Δεν μίλησε κανένας που πιθανόν να είχε έννομο συμφέρον, αν και ανησύχησαν και μίλησαν αυτοί που για λόγους δεοντολογίας δεν θα έπρεπε. Η κοινωνία είναι μικρή και γνωριζόμαστε καλά. Εγώ δύο κατηγορίες ανθρώπων δεν μπορώ να παλέψω, τους αχάριστους και τους συκοφάντες και ειδικά τους συστηματικούς».

Οι συνεργάτες του Κ. Τζανακούλη, που συμμετείχαν στην επανακαταμέτρηση, σχολιάζοντας στην «Ε» τη σχετική διαδικασία και μετά την αίτηση ελέγχου του εκλογικού υλικού από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά των δικαστικών υπαλλήλων «άψογη, αν και αργήσαμε διότι γινόταν έλεγχος και από άλλους» και πρόσθεσαν πως «κάποιοι για δικούς τους καθαρά συμφεροντολογικούς λόγους βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, να κάνουν σχόλια απαράδεκτα, επιβεβαιώνοντας απλά τον χαρακτήρα τους. Δεν θα τους ακολουθήσουμε διότι έχουμε άλλη ανατροφή και μόρφωση. Δεν υπήρξε κανένας εκλογολόγος, ούτε συνταγματολόγος που να μας συμβούλεψε σχετικώς. Εμείς απλά εφαρμόσαμε όσα αναφέρει το αντίστοιχο ΠΔ».

Γ. Ρούστας

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία”

Back to top button