Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Γυναίκα υπάλληλος στον Δ. Λάρισας θετική στον κορωνοϊό – Δύο θετικά τεστ και στην Αρωγή

Μια γυναίκα, υπάλληλος του δήμου Λαρισαίων βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός, πρόκειται για το χθεσινό κρούσμα (η 42χρονη κόρη του ζευγαριού που νόησε).

Ωστόσο στο δήμο έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπάρξει θωράκιση. Σύντομα θα γίνει και η ιχνηλάτηση τόσο στην οικογένειά της όσο και στο εργασιακό της περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα θετικά είναι και άλλα μέλη της οικογένειας της γυναίκας, εκτός των γονέων της. Ωστόσο, ήδη στον χώρο εργασίας της ξεκίνησε η απολύμανση, ενώ καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι η γυναίκα δεν έχει πάει στην εργασία της τις τελευταίες 11 ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμο: Μετά από επικοινωνία στελεχών του Δήμου με τον ΕΟΔΥ και την ιατρό εργασίας του Δήμου, επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε απαιτείται λήψη επιπλέον μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δημαρχείο και τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το Δημαρχείο, όπως και όλα τα Δημαρχεία της χώρας,  παραμένει κλειστό για τους πολίτες, ενώ οι υπάλληλοι εργάζονται σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα γενικότερα μέτρα προστασίας που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών (εκ περιτροπής φυσική παρουσία στην υπηρεσίες, τηλεργασία κ.α) .Παρά τις καθησυχαστικές κατευθύνσεις απο τον ΕΟΔΥ, για προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους το πρωί πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε γραφεία της υπηρεσίας που εργάζεται η εν λόγω υπάλληλος.

Στο μεταξύ δύο θετικά δείγματα εντοπίστηκαν από τους χθεσινούς ελέγχους που έγιναν σε 20 άτομα που βρίσκονται στην Αρωγή, ενώ 5 εξ αυτών ήταν «οριακά» και θα επανεξετασθούν σήμερα.

Ωστόσο 13 άτομα στην Αρωγή επιστρέφουν στα σπίτια τους διότι συμπληρώθηκε το 14ήμερο της καραντίνας χωρίς προβλήματα. Αν τα αποτελέσματα των νέων τεστ για τους 5 που είναι “οριακά”, βγουν «καθαρά», τότε και εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Η γενικότερη εικόνα είναι πως ως στιγμής στην περιοχή της Νέας Σμύρνης έχουν γίνει 550 τεστ με το pcr και 50 τεστ αίματος. Θυμίζουμε πως και τα 115 δείγματα που ελήφθησαν στην Νέα Σμύρνη χθες, βγήκαν αρνητικά.

Επίσης υπενθυμίζεται πως από τα 36 θετικά κρούσματα που βρέθηκαν συνολικά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, τα 34 βρίσκονται στην Αρωγή και μόλις δύο χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα εξάλλου με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, όλα δείχνουν ότι σήμερα θα ανακοινωθεί άρση της καραντίνας στην περιοχή, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο τμήμα της. Άλλωστε αυτή η εισήγηση έγινε από πλευράς Λάρισας προς τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά ο οποίος θα είναι και εκείνος που θα κάνει, πιθανότατα, το απόγευμα στην επίσημη ενημέρωση, τις όποιες ανακοινώσεις.

Πάντως βάσει πληροφοριών όλα τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης περιορίζονται στην οδό Δημοσθένους, οπότε πιθανώς σε εκείνο το κομμάτι μόνο, να συνεχιστεί η καραντίνα.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Κώστα Αγοραστού:

Πηγή:onlarissa.gr

Back to top button