Front PageΠολιτικά,Φάρσαλα

Γιώργος Νταφόπουλος: “Αφήνουμε πίσω το χθές και κοιτάζουμε μπροστά με όλους τους δημότες της Επαρχίας μας

Ο υποψήφιος στο πλευρό του κ. Μάκη Εσκίογλου με τον συνδυασμό “Φάρσαλα Ανάπτυξη”, άνοιξε στον “Πρώτο Τύπο” τα “χαρτιά” του λίγο πριν τις εκλογές, μίλησε για τις θέσεις του συνδυασμού, για τον επικεφαλή τον κ. Εσκίογλου, για τις δικές του θέσεις και απόψεις και φυσικά ανέλυσε όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν και ο ίδιος θεωρεί ότι χρίζουν άμεσης λύσης.

Ο κ. Γεώργιος Νταφόπουλος είναι επαγγελματίας αγρότης, διατηρεί σύγχρονη πετυχημένη κτηνοτροφική μονάδα, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ζει, εργάζεται και συναλλάσσεται επαγγελματικά, στην Επαρχία Φαρσάλων και στην πλάτη του κουβαλάει μια εμπειρία 20 ετών που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο στον Δήμο Ενιπέα όσο φυσικά τα τελευταία χρόνια και στον Δήμο Φαρσάλων ως Δημοτικός σύμβουλος.

Ο λόγος που ασχολείται με τα κοινά όπως ο ίδιος μας τόνισε είναι: “Διότι αγαπάω τον τόπο στον οποίο γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω εγώ και η οικογένεια μου.

Ως άνθρωπος που ασχολούμαι με την γεωργική παραγωγή και με τα χωράφια γνωρίζω πολύ καλά ότι η Επαρχία μας ζει και αναπνέει από τον πρωτογενή τομέα”

Ποιο ήταν το κίνητρο που σας έκανε να εμπιστευτείτε τον κ. Εσκίογλου και να συστρατευθείτε στο πλευρό του στις επερχόμενες εκλογές;

“Ο κ. Εσκίογλου είναι ένας άνθρωπος που έχει απόλυτη επιτυχία στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ένας άνθρωπος που είναι φιλόδοξος, πετυχημένος και που αγαπάει τον τόπο που μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει και το δείχνει καθημερινά.

Στην απόφαση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Φαρσάλων δεν υπάρχει κάποια δεύτερη σκέψη, το κάνει μόνο με στόχο την προσφορά και την αγάπη του για την Επαρχία Φαρσάλων.

Αυτό το κριτήριο με έκανε να συμπορεύθω δίπλα του και να θέλω να λάβω μέρος στο ψηφοδέλτιο του.”

Ως άνθρωπος που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και όντας η καταγωγή σας από χωριό της Επαρχίας Φαρσάλων ποια είναι η εικόνα σας για τα χωριά των Φαρσάλων;

“Τα χωριά της Επαρχίας μας είναι σε κακή κατάσταση και ξεχασμένα, ευτυχώς έχουμε εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και κάτι κινείται.

Η οδοποιία στα περισσότερα χωριά είναι σε κακό επίπεδο, οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι τόσο για τους αγρότες όσο και για τα ΙΧ και τους διερχόμενους οδηγούς, τα χόρτα τα οποία κουρεύονται σπάνια δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των δρόμων, επίσης και μέσα στα χωριά, στις πλατείες, στους δρόμους υπάρχουν χόρτα που σπάνια κουρεύονται και γενικώς υπάρχει πρόβλημα στα χωριά της Επαρχίας μας.

Όλα είναι βασικά προβλήματα τα οποία δεν βοηθούν στην ποιότητα ζωής αυτών που ζουν στα χωριά.”

Φαντάζομαι ότι ως πολίτης των Φαρσάλων αλλά και επαγγελματίας αγρότης το ζήτημα του νερού σας απασχολεί και εσάς σε μεγάλο βαθμό.

Ποια είναι η δική σας οπτική για το συγκεκριμένο θέμα;

“Το νερό είναι πηγή ζωής, απαραίτητο συστατικό για να ζήσουμε και να επιβιώσουμε και φυσικά για εμάς τους αγρότες είναι το Νο1 “εργαλείο” για την δουλειά μας.

Η περιοχή των Φαρσάλων και των χωριών μας έχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό, κάποια χωριά έχουν κακό ποιοτικά και ελάχιστο ποσοτικά νερό.

Τα Φάρσαλα δεν έχουν πόσιμο νερό, όλοι ψωνίζουν από τα Σούπερ Μάρκετ και τις κάβες ένα αγαθό που είναι το πιο σημαντικό.

Η δική μου άποψη είναι ότι πρόβλημα δεν είναι μόνο τα νιτρικά, είναι και οι άλλες καρκινογόνες ουσίες που κανείς δεν αναφέρει, όπως τα νιτρώδη, το αρσενικό κλπ.

Πρέπει να γίνουν απαραίτητες μετρήσεις, να υπάρξει σωστό πλάνο και να με κινήσεις μεθοδικές και στην σωστή κατεύθυνση να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που νερού στην Επαρχία Φαρσάλων.

Με ιδιαίτερη προσοχή και προγραμματισμό πρέπει να λυθεί και νομίζω ότι θα το λύσουμε σύντομα, σε συνεργασία μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς, Περιφέρεια και Κράτος.”

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα στο οποίο όμως ο Δήμος Φαρσάλων έχει την μικρότερη ευθύνη σε αυτό το κομμάτι είναι ο δρόμος Φαρσάλων – Λάρισας.

Ποιο είναι το δικό σας πλάνο για το εν λόγω θέμα;

“Σε όλα τα χρόνια και πριν από τις εκλογές ακούμε για το νερό και για τον δρόμο Φαρσάλων Λάρισας.

Είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα των Δημοτών της Επαρχίας μας.

Σαν παράταξη με τον κ. Μάκη Εσκίογλου θα προσπαθήσουμε με σωστή κατεύθυνση και σε αυτό το κομμάτι και προγραμματισμό να πιέσουμε ώστε να λυθεί και αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τον δρόμο.

Είναι ένα έργο το οποίο είναι της Περιφέρειας, δεν ανήκει στον Δήμο το συγκεκριμένο έργο όμως με σωστές προτάσεις, σύμπνοια απόψεων και πίεση στις σωστές κατευθύνσεις νομίζω ότι θα λυθεί και αυτό το μεγάλο πρόβλημα.”

Και ένα τελευταίο μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο λίγο πριν τις εκλογές:

“Όλα τα παιδιά του συνδυασμού μας είναι αξιόλογα και με σωστές ιδέες, απόψεις και σοβαρότητα.

Εγώ ως Γιώργος Νταφόπουλος έχω μια συνέχεια και μια παρουσία πολλών ετών στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γνωρίζω τα προβλήματα του κόσμου, θέλω να προσφέρω, θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να προσφέρω ένα λιθαράκι παραπάνω.

Νομίζω ότι ο κόσμος θα με εμπιστευτεί διότι ο καθένας κρίνεται από την δική του σκοπιά και βάση του έργου που έχει κάνει ο καθένας μας.”

Αφήνουμε το χθες πίσω και κοιτάζουμε το μπροστά με τους δημότες της Επαρχίας Φαρσάλων.”

Back to top button