Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Για όγδοη συνεχή χρονιά οι Φαρσαλινοί έδειξαν τον εθελοντισμό τους!

Για όγδοη συνεχή χρονιά οι Φαρσαλινοί δείχνοντας το μεράκι και την αγάπη τους για τον τόπο συμμετείχαν στην εθελοντική δράση «Let’s do it» η οποία έχει γίνει θεσμός και στόχο έχει τον εθελοντισμό και το σεβασμό προς το περιβάλλον και τον τόπο που ζούμε.

Το ραντεβού δόθηκε το πρωινό της Κυριακής στην πλατεία Δημαρχείου, με την συμμετοχή τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων, σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, πολιτιστικοί, κοινωνικοί, αθλητικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι απ’ όλη την πόλη, δράση την οποία συντόνισε ο Δήμος Φαρσάλων, με την συνδρομή υπαλλήλων από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι πολίτες καθάρισαν σε 15 διαφορετικούς άξονες, στους οποίους είχε χωριστεί η πόλη.

Τους εθελοντές που βρέθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, καλωσόρισε η υπεύθυνη του προγράμματος και αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Ταστεμίρογλου, η οποία τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή και τους έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πολλές ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες από νωρίς το πρωί και βρίσκονται στα σημεία. Στην ομιλία της ανέφερε “ότι όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε σε ένα όμορφο και υγιές περιβάλλον για εμάς και τους συμπολίτες μας να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας” ενώ παράλληλα σημείωσε ότι “ας ξεκινήσει από εμάς η αλλαγή που θέλουμε”. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου για την ουσιαστική συμβολή τους στην δράση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος τονίζοντας την σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών ενώ και ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι, το καθαρό περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας, όπως και η προστασία της δημοτικής περιουσίας την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση θα επεκτάθηκε και εκτός ορίων της πόλης σε πολλά χωριά από εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.

Όσον αφορά στην πόλη των Φαρσάλων συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι σε 15 άξονες: Σύλλογος Σαρακατσαναίων, Ηπειρωτών, Χαλικίου, Αργιθεάτων, Ντόπιων, Εμπορικός, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, Ενεργοί πολίτες, Αιμοδοτικός, Μικρασιατών, Ρομά, οδηγοί, πρόσκοποι,  ΚΔΑΠ, Κέντρο Κοινότητας, Ακαδημία Αχιλλέα, Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων, Αναγέννηση Φαρσάλων, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο, ΕΠΑΛ.

Back to top button