Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Γιαννακόπουλος: Να ανακληθεί η απόφαση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σε δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλου, μετά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επισημαίνονται τα εξής:

«H πρόσφατη αιφνίδια απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου να επιβάλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Λάρισας έχει επιτείνει την οικονομική ανασφάλεια των επαγγελματιών και έχει απορυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις.

Η αναγκαιότητα ή μη του επιβαλλόμενου μέτρου γεννά ερωτηματικά κυρίως ως προς το εύρος της ισχύος σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας και όχι τον περιορισμό της σε μία συγκεκριμένη αλλά και της αποτελεσματικότητάς του, καθώς ήδη παρατηρούνται συμπεριφορές ανεξέλεγκτης συνάθροισης συμπολιτών μας.

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας από τους επαγγελματίες του Νομού μας ήταν πιστή, ωστόσο δείχνει αυτοί να επωμίζονται το κόστος παραλείψεων και λανθασμένων εκτιμήσεων και χειρισμών.

Μάλιστα, η επιβολή  του μέτρου δε συνοδεύτηκε από άμεσα οριζόντια μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον πληττόμενο κλάδο, τουναντίον καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ασύμμετρες καταστάσεις, που οδηγούν στον οικονομικό τους αφανισμό.

Προς τούτο, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναθεωρήσουν και να συνεκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση, όπως τούτη διαμορφώνεται σε επίπεδο της Π.Ε. Λάρισας και να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες. Τον βηματισμό διεκδίκησης τον χαράσσουν τα έννομα συμφέροντα των μελών μας».

Back to top button