Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Γιάννης Τριάντης: Παραίτηση “βόμβα” με αιχμές από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Τριάντης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον συνδυασμό του κ. Μάκη Εσκίογλου και κατ’ επέκταση την ανεξαρτητοποίηση του.

Μάλιστα στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Τριάντης στα μέλη του συνδυασμού όπου εξηγεί τους λόγους παραίτησης του αναφέρεται σε άρνηση βοήθειας από τον Δήμαρχο μετά τον Ιανό σε θέματα μείζονος σημασίας που αφορούσαν την αποκατάσταση ζημιών από την ΔΕΥΑΦ παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έλαβε κονδύλια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος, επίσης ο κ. Τριάντης αναφέρθηκε σε δημιουργία «κλίκας» εντός του συνδυασμού για διαφορετική αντιμετώπιση από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ πολύ σημαντική είναι η αναφορά του και στο θέμα της γεώτρησης που βρίσκεται κοντά στον βιολογικό όπου όπως αναφέρει αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την νέα γεώτρηση θα ρίξει τα νιτρικά του νερού γύρω στο 20 αλλά υπάρχει άρνηση χρησιμοποίησης από την Δημοτική αρχή λέγοντας πως αν χρησιμοποιηθεί η εν λόγω γεώτρηση θα αναδειχθεί πολιτικά η κ. Ίφου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γιάννη Τριάντη που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Συνδυασμού:

Αγαπητέ κ Δήμαρχε και κύριοι Συνάδελφοι πιστεύω ότι η παρουσία μου στη συγκέντρωση δεν θα βοηθούσε, παρά θα όξυνε την κατάσταση. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης μου από την παράταξη είναι οι εξής:

«Ούτε ένα ευρώ στην ΔΕΥΑΦ, παρά τα εκατομμύρια κονδυλίων, καμία αναφορά σε εμένα και τον αγώνα μου για την νέα γεώτρηση και το πόσιμο νερό»

1) Μετά τον Ιανό ο οποίος ήταν καταστροφικός για την επαρχία μας, ουδεμία βοήθεια πήρα από το Δήμο σε οικονομικό επίπεδο για να ανταπεξέλθω στην αποκατάσταση των ζημιών της ΔΕΥΑΦ οι οποίες ήταν πάρα πολλές. Συγκεκριμένα παρότι ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πήρε εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση, κι ενώ όλοι γνωρίζουν ότι υπήρχε τρόπος να βοηθήσεις τη ΔΕΥΑΦ, δεν διέθεσες ούτε ένα ευρώ, ακολουθώντας προφανώς τη συμβουλή που έλαβες από τη συνεργάτιδα σου ότι <<Η ΔΕΥΑΦ θα είναι ο πολιτικός σου ΘΑΝΑΤΟΣ>> την οποία συμβουλή τήρησες πιστά. Παρόλα αυτά κατάφερα μαζί με εργαζομένους της ΔΕΥΑΦ και με τα λίγα μέσα που διαθέταμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες με φιλότιμο, αυτοθυσία και αρκετές ώρες εργασίας.

2) Όσον αφορά τη νέα γεώτρηση γνωρίζετε όλοι τον αγώνα που έδωσα για να γίνει αυτή στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου η πόλη μας να έχει πόσιμο νερό, παρακάμπτοντας όλες τις εσωτερικές αντιδράσεις.

Στην ανακοίνωση σου για την καταλληλόλητα του νερού δεν υπολόγισες και δεν ανέδειξες τη προσφορά μου καθώς αυτή θα ήταν η μόνη ανταμοιβή μου. Ενώ αναδεικνύεις και φωτογραφίζεσαι με αρκετούς από το συνδυασμό μας για τα έργα που κάνουν.

«Καμία βάση στον λόγο μας, ο αρχηγός δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις, εκλέχθηκα για να είμαι συνεργάτης και όχι εργάτης»

3) Επιθυμώ από τον αρχηγό να κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους πράγμα που δεν έκανες ποτέ σου καθώς για οποιαδήποτε απόφαση σου συμβουλευόσουν αποκλειστικά και μόνο την κα Αντιδήμαρχο χωρίς να δίνεις καθόλου βάση στο λόγο μας.

Αρκετές φορές ερχόμουν στο γραφείο σου για πράγματα της ΔΕΥΑΦ και ενώ αρχικά συμφωνούσες με τις απόψεις μου, έπειτα από συνεννόηση μαζί της, τελικώς μου τα αρνιόσουν. Θεωρώ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν τον ίδιο λόγο ενώ εσύ ξεχωρίζεις άτομα από την ομάδα μας πράγμα που πολλοί από εμάς στο έχουν αναφέρει.

Εγώ έθεσα υποψηφιότητα με αρχηγό εσένα παρόλαυτα αντιλαμβάνομαι και αντιλαμβάνονται όλοι μας ότι οι αποφάσεις σου επηρεάζονται από την κα Αντιδήμαρχο πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα ενός Αρχηγού και Δημάρχου.

Δημιούργησες μια κλίκα 4 ατόμων πράγμα το οποίο σχολιάζεται αρνητικά από όλο τον κόσμο και από τους υπόλοιπους του συνδυασμού μας έχοντας μας στο περιθώριο και στην απαξίωση και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις εμφανίσεις που κάνεις στην πόλη και στα χωριά μας οι οποίες είναι με τα συγκεκριμένα άτομα.

Η υποχρέωση του Αρχηγού-Δημάρχου είναι να κρατά τη συνοχή της Ομάδας και όχι να κάνει εξαιρέσεις.

4) Τα τελευταία 2 χρόνια για το μόνο πράγμα που με έχεις καλέσει στο τηλέφωνο είναι να σου επιλύσω κάποιο πρόβλημα και ποτέ δεν πήγαμε μαζί για κάποιο θέμα που αφορά το πόστο μου σε αρμόδιους φορείς καθώς όλες οι επισκέψεις σου στα αρμόδια υπουργεία ήταν με τη παρουσία της στενής σου συνεργάτιδας χωρίς η ίδια να έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις που αφορούσε το πόστο μου. Δήμαρχε εκλέχτηκα μαζί σου για να γίνω <<συνεργάτης>> σου και όχι <<εργάτη σου>> γιατί το αποτέλεσμα έδειξε τελικά ότι με ήθελες μόνο εργάτη σου.

«Η χρησιμοποίηση της γεώτρησης του βιολογικού μαζί με την νέα θα ρίξουν τα νιτρικά πάρα πολύ και το αρνείστε για πολιτικά παιχνίδια»

5) Το σημαντικότερο και το πιο σοβαρό από τα παραπάνω είναι ότι δεν μπορώ να ανεχτώ ότι η γεώτρηση που βρίσκεται δίπλα στο βιολογικό και όλοι γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα του νερού είναι πολύ καλά αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο που δεν τη χρησιμοποιείς λέγοντας μου ότι η γεώτρηση αυτή θα αναδείξει πολιτικά την κα Ίφου. Αλλά θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει μόνο το νερό που μπαίνει στα σπίτια των κατοίκων της πόλης μας και όχι η ανάδειξη οποιουδήποτε προσώπου. Ο συνδυασμός των 2 γεωτρήσεων θα βοηθούσε πολύ στο θέμα των νιτρικών στην πόλη των Φαρσάλων καθώς αυτά θα ήταν γύρω στο 20 και εσείς το αρνείστε.

Για όλους αυτούς τους λόγους που σας αναφέρω σε μια πρόχειρη εκτίμηση της κατάστασης αποχωρώ από την ομάδα και ανεξαρτητοποιούμαι διότι βλέπω να μην αλλάζει τίποτα, πράγμα που με ενοχλεί αφόρητα. Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω για την απόλυτη εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου όσον αφορά την καθημερινότητα και τα διαδικαστικά της ΔΕΥΑΦ καθώς πιστέψατε στην εντιμότητα μου και να ξέρετε ότι έμεινα καθαρός και έντιμος ως το τέλος.

Back to top button