Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Βράβευση του ΕΠΑΛ Φαρσάλων στο διαγωνισμό φωτογραφίας “Τέχνης Γυρίσματα”

Επιτυχημένη κρίθηκε η παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων στο διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Τέχνης Γυρίσματα” και υλοποιήθηκε από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λάρισας και την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη βιωματική γνωριμία των μαθητών/τριών των σχολείων με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και στη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην εκστρατεία ανάδειξης της νέας έκθεσης της Πινακοθήκης με τη διοργάνωση του διαγωνισμού φωτογραφίας.

Σκοπός αυτού του διαγωνισμού ήταν, οι ομάδες μαθητών από σχολεία της Λάρισας να αναπαραστήσουν έναν πίνακα από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα με τη μέθοδο tableau vivant.

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Σταματίας Φουρκιώτου,  συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την αναπαράσταση πινάκων της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης με τη μέθοδο tableau vivant και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους κρίθηκε επιτυχημένο και για τον λόγο αυτό τους απονεμήθηκε βραβείο σε σχετική τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Β. Πάνος.

Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό Σταματία Φουρκιώτου και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο τους σε ένα πρόγραμμα πολιτισμού και υποστήριξης της τέχνης όπου αποτελεί ένα άλλο εργαλείο  μάθησης και εκπαίδευσης των μαθητών.

Η επιτυχημένη ομάδα αποτελείται από τους: Σταματία Φουρκιώτου, υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Τασούλα Βασιλική, Μαυρομύτη Ευθυμία, Τασούλα Παρθένα, Ξανθοπούλου Φιλίτσα, Μανίκα Ευθυμία, Μπαράι Γεωργία, Ξυνογαλά Ευαγγελία

Back to top button