Γενικές ΕιδήσειςΠολιτιστικάΦάρσαλα

“Βασίλεψε” ο Ιεραποστολικός Σύλλογος “Παναγία Ελεούσα”

Ο Ιεραποστολικός Σύλλογος “Παναγία Ελεούσα” έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Ιεραποστολής.

Πλήθος κόσμου και επισήμων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με παρουσία του Σεβασμιότατου κ.κ. Τιμοθέου.

Στην εκδήλωση έψαλλαν διάφορους ύμνους, η χορωδία του συλλόγου βυζαντινής μουσικής “Ιωάννης Δαμασκηνός” παιδιά των κατηχητικών, τραγούδησαν ιεραποστολικά τραγούδια, ενώ μία μαθήτρια αναφέρθηκε στο έθιμο της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Στέλλα Μπουλασίκη – Τσαλούκη, η οποία αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του συλλόγου που έχουν σχέση με την προσφορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων, χρημάτων σε φτωχούς ανθρώπους και ιδρύματα.

Παράλληλα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε φυλακές, γηροκομεία και ορφανοτροφεία, γίνονται προσκυνηματικές εκδρομές και διάφορες ομιλίες, ενώ στέλνονται και χρήματα σε ιεραποστόλους της Αφρικής.

Τέλος επισήμαναν ότι η συνεργασία του Ιεραποστολικού συλλόγου είναι αγαστή και με τους Ιερείς της πόλης και με τη δημοτική αρχή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι Ν. Γκατζόγιας και Δ. Συροπούλου, ο πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κων/νος Μπαλατσός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Αρσενοπούλου, Κ. Παναγιωτοπούλου, οι τοπ. σύμβουλοι Κ. Βαρακλιώτης, Θ. Γεροβασίλης και πλήθος κόσμου.

Τυχερός της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών “Ρωμανός ο Μελωδός” κ. Γεώργιος Αργυρός.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Κατερίνα Μπίμτσα, μέλος του Συμβουλίου.

Back to top button