ΑγροτικάΦάρσαλα

Αυτοψία Κόκκαλη στις χαλαζόπληκτες αγροτικές περιοχές των Φαρσάλων

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων που προ ημερών χτυπήθηκαν από χαλάζι με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρότατες ζημιές χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης μαζί με αγρότες της περιοχής βρέθηκε στην Αμπελιά και την ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Πολυδάμαντα, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής. Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, με τον οποίο συζήτησαν τόσο για το νέο χτύπημα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην αγροτική παραγωγή, αλλά και ζητήματα του ευρύτερου πρωτογενή τομέα.

Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τα εξής: «Βρέθηκα σήμερα σε χωράφια στην περιοχή των Φαρσάλων, τα οποία δυστυχώς χτυπήθηκαν ανελέητα από χαλάζι πριν από μερικές ημέρες. Η καταστροφή είναι μεγάλη σε δυναμικές καλλιέργειες όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι. Καλλιέργειες υδροβόρες, με μεγάλο κόστος παραγωγής. Η έκταση των ζημιών εκτιμάται στα 4.000 στρέμματα, που σημαίνει πως ο αντίκτυπος στην τοπική αγροτική οικονομία είναι μεγάλος. Όπως με ενημέρωσε και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου τον οποίο και ευχαριστώ για τη συνάντηση, ο δήμος κίνησε άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία και από τον διευθυντή του ΕΛΓΑ. Οφείλει πλέον η πολιτεία να κινηθεί τάχιστα καθώς τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει και για τους αγρότες, τόσο λόγω της πανδημίας, αλλά και για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του καιρού, καθώς και για το διαρκές πρόβλημα με τις τιμές στα προϊόντα τους. Φέτος για πολλοστή φορά είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα που καθιστούν επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκκίνησα τη διαδικασία και πλέον ως βουλευτής της αντιπολίτευσης πιέζω σθεναρά την κυβέρνηση ώστε μία επιτακτική ανάγκη – ζωτικής σημασίας για την παραγωγή, να γίνει πράξη».

Back to top button