ΕιδήσειςΠολιτικά

Αυτοί είναι οι οκτώ βουλευτές στο νομό Λάρισας – Μόλις τρεις οι νέοι (φωτό)

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας.

Σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει τρεις έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ δύο και από μία το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώθηκαν τα δύο φαβορί, με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο να οδηγεί για μία ακόμη φορά την κούρσα και τον Χρήστο Κέλλα δεύτερο με επίσης πολύ καλή επίδοση. Τη μάχη της τρίτης θέσης κέρδισε η Στέλλα Μπίζιου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα ξεκαθάρισαν από πολύ νωρίς. Εκεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης έκανε επίδειξη ισχύος, καίτοι ερχόμενος από άλλο πολιτικό χώρο, με την Άννα Βαγενά να έρχεται δεύτερη και πλέον να κινδυνεύει να μην εκλεγεί, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει την έδρα της Λάρισας.

Στο Κίνημα Αλλαγής η Ευαγγελία Λιακούλη κράτησε από την αρχή το προβάδισμα που είχε στην πρώτη θέση.

Στο ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης επανεκλέγεται για μία ακόμη θητεία βουλευτής.

Τέλος, στην Ελληνική Λύση, ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και αγροτοσυνδιακλιστής Θανάσης Νασίκας, προηγείται, καταλαμβάνοντας – εκτός απροόπτου – την βουλευτική έδρα.

Σημειώνεται πως από τους οκτώ, μόλις οι τρεις είναι νέοι βουλευτές. Πρόκειται για τους κ.κ. Μπίζιου, Λιακούλη και Νασίκα.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά των οκτώ νέων Λαρισαίων βουλευτών:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Βουλευτής Λαρίσης στις εκλογές του 2004, του 2007, του 2009, στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015.

Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησης Α. Σαμαρά από την οποία παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του για το ζήτημα του γάλακτος.

Ως βουλευτής μετείχε στις Επιτροπές: Παραγωγής & Εμπορίου, Εξωτερικών Υποθέσεων & Άμυνας, και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου με το Αζερμπαϊτζάν και την Ιορδανία.

Το Δεκέμβριο του 2009 τοποθετήθηκε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Προσωπικά Στοιχεία

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968. Είναι παντρεμένος με την γιατρό Λίζα Κόντου με την οποία έχουν δύο γιους.

Επάγγελμα: Είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ιστορικός ερευνητής.

Σπουδές: Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το καλοκαίρι του 1989 με υποτροφία του υπουργείου Παιδείας παρακολούθησε μαθήματα τουρκικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης. Δύο χρόνια αργότερα έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως. Τον lούνιο του 2003 αναγορεύθηκε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με βαθμό άριστα.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, τούρκικα.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 1994, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Τον lούνιο του 1997 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή ορίζεται Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Υπεύθυνος Επαρχιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Από το 2001 μέχρι τις εκλογές του 2004 διετέλεσε Διευθυντής Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ ). Συγγραφέας του βιβλίου “Ρωμιοί της Καππαδοκίας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ”Ελληνικά Γράμματα”.

Χρήστος Κέλλας

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Γεννήθηκε το 1958 στη Λάρισα και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκα στην αναισθησιολογία και εντατική ιατρική στη Γερμανία, στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Μύνστερ και της Κολωνίας από το 1983 έως το 1990.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Από το 1990 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λάρισα ως ιατρός αναισθησιολόγος.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, καθηγητής στο τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, αιρετός εκπρόσωπος του Ι.Σ. Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Ι.Σ. Λάρισας.

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Φωφώ Καραγιάννη και έχει δύο παιδιά τον Αχιλλέα, πολιτικό μηχανικό και τη Λιάνα, δικηγόρο.

Στέλλα Μπίζιου

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα και είναι κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας .

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης . Κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc in Business Administration for Lawyers ) του ALBA Graduate Business School of Athens με εξειδίκευση στο Εμπορικό και το Τραπεζικό Δίκαιο. Αρχικά εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και Συνεργάτης για τέσσερα έτη στη γνωστή Εταιρία Δικηγόρων της Αθήνας «Γ.Σ Κωστακόπουλος και συνεργάτες» και κατόπιν, ως Δικηγόρος στην Κεντρική Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας Alpha Bank στην Αθήνα.

Το 2010 επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της Ελασσόνα και ξεκινά να εργάζεται ως συνεργαζόμενη δικηγόρος της Alpha Bank (Κεντρικά Λάρισας ) αποκτώντας ταυτόχρονα το δικό της δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας .

Το επόμενο έτος προσλαμβάνεται ως αποκλειστική Νομική Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας έχοντας την επιστασία του Τμήματος ΓΕ.ΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου Εταιριών) του Νομού Λάρισας. Το 2014 αποκτά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον τίτλο της Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» απ’ όπου έλκει την ιδιαίτερη καταγωγή της.

Βασίλης Κόκκαλης

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Λάρισα, 10-01-1972.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος – πατέρας ενός τέκνου.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγο στο Πρωτοδικείο Λάρισας.
Σπουδές:
Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ..
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με τους ΑΝ.ΕΛ τον Ιανουάριο του έτους 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από το έτος 2005 έως και το έτος 2014.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων από το έτος 2000 έως και το έτος 2010.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ από το έτος 2006 έως και το έτος 2008.
Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) από το έτος 2008 έως και το έτος 2009.
Συμμετείχα στην Διαρκή Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων ως εκπρόσωπος των καταναλωτικών οργανώσεων για νομοσχέδια που αφορούνε των καταναλωτή κατά τα έτη 2008 και 2009.
Τομεάρχης του κινήματος σε αγροτικά θέματα εν γένει.

Άννα Βαγενά

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου».

Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Ήταν παντρεμένη με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, με τον οποίο απέκτησαν δύο κόρες.

Ευαγγελία Λιακούλη

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις, ενώ διετέλεσε δημοσιογράφος για χρόνια. Νομαρχιακή και Περιφερειακή
Σύμβουλος από το 1994 μέχρι σήμερα. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του ΝΣ, Πρόεδρος επιτροπών κοινωνικών υποθέσεων, υγείας και περιβάλλοντος. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, εκπρόσωπος στην
ΕΝΑΕ και ΕΝΠΕ μέχρι σήμερα. Το 2009 σύστησε το «Δίκτυο Νέων».

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Γ.Γ. Ισότητας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ισότητας. Ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών Τ.Α. και του συλλόγου καρκινοπαθών παιδιών «ΙΑΣΩ». Από το 2011 και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια της θητείας της ίδρυσε μια από τις μεγαλύτερες πρότυπες κοινωνικές δομές, το «Εργαστήρι Ζωής», που κατέκτησε το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχει ολοκληρώσει μουσικές σπουδές, ενώ ασχολείται με τη συγγραφή, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά.

Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Τσιάτα και μητέρα δύο παιδιών.

Γιώργος Λαμπρούλης

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Προσωπικά Στοιχεία
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965. Γιος του πρώην δημάρχου Λάρισας Αριστείδη Λαμπρούλη.
Επάγγελμα:
Ιατρός-Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σπουδές:
Α.Ε.Ι.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική και Βουλγαρική.

Κοινοβουλετικές Δραστηριότητες
Μέλος σε επιτροπές:
Κοινωνικών Υποθέσεων.
Έρευνας και Τεχνολογίας.
Για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Από τα μαθητικά χρόνια ενταγμένος στο μαθητικό-νεολαϊστικό κίνημα.
Είναι μέλος της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ.
Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαρισαίων από το 2002.
Ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το 2010.

Θανάσης Νασίκας

Ποιοί είναι οι οκτώ νέοι βουλευτές Λάρισας - Δείτε τα βιογραφικά τους

Γνωστός για την αγροτοσυνδιαλιστική του δράση, ο Θανάσης Νασίκας έγινε γνωστός μέσα από τον αγώνα του στα αγροτικά μπλόκα, αλλά και στο συνεταιριστικό κίνημα αφού συμμετείχε στη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων νομού Λάρισας. Το 2002 εξελέγη δήμαρχος Τυρνάβου.

Πηγή:newsroom onlarissa.gr

Back to top button