Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Αυστηρή κριτική της Μαρίας Ίφου στην Δημοτική Αρχή Εσκίογλου

Σε ανακοίνωση της υποψήφιας Δημάρχου κ. Μ. Ίφου για το δημοτικό συμβούλιο επισημαίνονται τα εξής:

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 21/9 βιώσαμε την πλήρη απαξίωση και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής  Εσκίογλου απέναντι στην Αντιπολίτευση.

Χαρακτηρίζω απαράδεκτη την στάση του Δημάρχου, όταν στα ερωτήματα μας και στις θέσεις μας όσο αφορά στα έργα του «Ιανού» ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Από την αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου δεχθήκαμε ειρωνική και χλευαστική αντιμετώπιση από μέλη της Δημοτικής Αρχής, κριτικάροντας με χείριστο τρόπο την αν μη τι άλλο ανθρώπινη συμπεριφορά μας απέναντι στους πληγέντες συνδημότες μας.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πρώτον και κύριο στην απόφαση της ασφαλτόστρωσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Φαρσάλων έργο ΠΑΡΑΝΟΜΟ καθώς ουδεμία σχέση έχει με τον Ιανό και για το οποίο πρέπει να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος.

«ΧΟΡΟΣ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΑ ΕΡΓΑ

Καταγγέλλουμε τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ δυσανάλογες με το κόστος των έργων τα οποία απεδείχθησαν ελλειπή.

Αναφέρθηκα σε μερικά από αυτά τα έργα όπως:

Τα υδραυλικά έργα που αναφέρεται ότι υλοποιήθηκαν στην συμβολή Αγίου Δημητρίου και Εργατικών Κατοικιών όπου το ρέμα δεν είχε καθαριστεί επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκ νέου οι εργατικές κατοικίες και να καταστραφεί το οδόστρωμα στην Πλατεία Μικρασιατών.

Στο δε αποχετευτικό έργο, για το οποίο είχαμε καταθέσει πρόταση για σύσταση επιτροπής ελέγχου των εργασιών και η Δημοτική Αρχή εθελοτυφλούσε και άφησε το έργο στο έλεος του επί ένα μισή χρόνο με αποτέλεσμα την καταστροφή της ασφάλτου και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Οδό Θέτιδος και πλέον είναι αναγκαία η εκ νέου εκτέλεση του έργου.

Η προμήθεια και εγκατάσταση του αποστραγγιστικού αντλητικού συγκροτήματος που υποτίθεται ότι υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων όπως φαίνεται δεν λειτούργησε ποτέ με αποτέλεσμα το Στάδιο να θυμίζει μια μεγάλη τεχνητή λίμνη και να καταστραφεί ολοσχερώς.

Τις αποκαταστάσεις υδραυλικών υποδομών που παρουσιάστηκαν ως έργο στην Δ.Ε. Ενιπέα και για τα οποία μιλάνε οι παρούσες εικόνες των χωριών αυτών.

Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Βασιλί Φαρσάλων το οποίο σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή είναι έργο ύψους 200.000 ευρώ και αφορούσε μόνο λίγα μέτρα και όχι όλη την κατά μήκος έκταση του χωριού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει εκ νέου.

Στην θέση Πολυμερέικα των Φαρσάλων η μοναδική παρέμβαση μετά τον Ιανό ήταν μια χαλικόστρωση του δρόμου την οποία η Δημοτική Αρχή παρουσίασε ως έργο με δάφνες και τιμές.

Χαρακτήρισα εγκληματικό λάθος την παρέμβαση που έγινε στο Άλσος των Φαρσάλων  με την κοπή δέντρων δίχως καμία ενημέρωση στο Σώμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονιές όπως η Οδός Βενιζέλου για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως συγκεκριμένοι εργολάβοι έλαβαν απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Φαρσάλων για έργα μετά τον “Ιανό”, ενώ δεν εμφανίστηκαν ΠΟΤΕ στον Δήμο για δημοπρατήσεις έργων.

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα μας για πολλοστή φορά δεν λάβαμε ουδεμία ουσιαστική απάντηση παρά μόνο γενικότητες και αοριστίες.

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «DANIEL»

Όσο αφορά την κακοκαιρία «Daniel»  καταθέσαμε θέσεις, προτάσεις και θέματα με απώτερο σκοπό την άμεση ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας.

Η παράταξη μας έκανε πρόταση για πλήρη απαλλαγή των τελών της ύδρευσης για ένα έτος για τους πληγέντες συνδημότες μας

Επίσης για όλα τα Αγροτεμάχια του Δήμου Φαρσάλων στις πληγείσες περιοχές να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση έως ότου μπορέσουν και πάλι οι εκτάσεις να είναι βιώσιμες και καλλιεργήσιμες.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ενώ η Δημοτική Αρχή γνώριζε μέρες πριν ότι έρχεται ισχυρό φαινόμενο κακοκαιρίας δεν είχε κανένα ουσιαστικό πλάνο και σχεδιασμό.

Δεν είχαν καθαριστεί και ελεγχθεί πλήρως φρεάτια και ρέματα, δεν είχε γίνει έλεγχος στις γέφυρες και στα έργα όμβριων υδάτων.

Δεν είχε σχηματιστεί συντονιστικό κλιμάκιο για την εκκένωση των χωριών και των περιοχών της πόλης των Φαρσάλων που πλημμύρισαν.

Δεν υπάρχει εναρμονισμένη επικοινωνία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων που επλήγησαν ως προς την σίτιση τους.

Δεν υπήρχαν έτοιμες υποδομές για υποδοχή των πληγέντων συνδημοτών μας.

Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΑΜΨΑΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ

Την στιγμή που ΟΛΟΙ οι Δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών έχουν προβάλει τα προβλήματα των Δήμων τους σε Πανελλήνια και Τοπικά Μ.Μ.Ε. η Δημοτική Αρχή Εσκίογλου αρκείται σε Δελτία Τύπου της Πολιτικής Προστασίας και ανακοινώσεις γεμάτες αοριστίες μην έχοντας προβάλει τα σοβαρά θέματα και τις «πληγές» που μας άφησε ο «Daniel».”

Back to top button