Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ασφαλτοστρώνει δρόμους της πόλης των Φαρσάλων ο δήμος με έργο 595.000 ευρώ

Σε ένα εκτεταμένο «λίφτινγκ» κυρίως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης των Φαρσάλων αλλά και στην επαρχία, θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή, με ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 595.000 ευρώ.

Ήδη στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 υπήρχε εγγραφή ποσού ύψους 140.000 ευρώ για αποκατάσταση οδοποιίας από τον «Ιανό», ενώ με παρέμβαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου στο υπουργείο Εσωτερικών, εξασφαλίστηκε γενναία επιπρόσθετη χρηματοδότηση που ανέβασε το συνολικό ποσό για τις εργασίες, στις 595.000 ευρώ.

Η μελέτη για την – ουσιαστικά – ανακατασκευή μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου της πόλης των Φαρσάλων, εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Με το συγκεκριμένο έργο θα ασφαλτοστρωθούν τμήματα οδών της πόλης των Φαρσάλων, που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα στην επιφάνεια του οδοστρώματός τους.

Οι δρόμοι που θα κατασκευασθούν είναι οι παρακάτω:

· ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ(Β΄ ΣΥΝΤ. ΙΠΠΙΚΟΥ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-Ν.ΙΩΝΙΑΣ)

· Οδός ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ (ΘΕΤΙΔΟΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)

· ΟΔΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ (ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΗΣ-28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

· ΟΔΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΝΑΔΑ-ΘΕΤΙΔΟΣ)

· ΟΔΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ-ΡΥΖΙΟΥ)

· ΟΔΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΤΙΔΟΣ)

· ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ-ΑΝΑΧΩΡΙΟΥ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΩΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ «ΝΟΜΙΚΟΣ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ)

· ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

· ΛΟΙΠΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΠΟΛΥΔΑΜΑΝΤΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες θα γίνουν σε συνεννόηση και κοινό προγραμματισμό με την εταιρεία που υλοποιεί το δίκτυο του φυσικού αερίου στην πόλη (ΕΔΑΘΕΣ), προκειμένου η νέα άσφαλτος να τοποθετείται εφόσον ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για το δίκτυο αερίου.

Σε δήλωσή του στον «Πρώτο Τύπο», ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: “Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας για το 2021 είναι και το εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης των Φαρσάλων.

Ένα δίκτυο ιδιαίτερα καταπονημένο, που δεν έτυχε της φροντίδας που χρειάζονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σ’ αυτούς τους δρόμους όμως μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες και όπως καταλαβαίνει κανείς, αποτελούν σημαντικό δείκτη της ποιότητας ζωής που τους παρέχει ο δήμος.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία, τα στελέχη της οποίας οφείλω να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα, συνέταξε τη σχετική μελέτη για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις παρεμβάσεις.

Από την άλλη, το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα που έθεσα στα τέλη του περασμένου έτους, ώστε να έχουμε πλέον ένα σημαντικό κονδύλι για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες.

Οφείλω να σταθώ και στη συνεργασία με την ΕΔΑΘΕΣ, για να αποφύγουμε ενδεχόμενο «ράβε – ξήλωνε» με την παράλληλη κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και τους αντιδημάρχους που είναι δίπλα μου πολύτιμοι συνεργάτες σ’ αυτή την προσπάθεια».

Η σύμβαση του έργου αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Απριλίου και να ολοκληρωθεί τρεις μήνες μετά την έναρξή της.”

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button