Μόδα - ΟμορφιάΦάρσαλα

Αποχρώσεις και επιλογές πράσινων πολύτιμων λίθων

Επιλογές πράσινων πολύτιμων λίθων για να αναδείξετε το μοναδικό σας στυλ.

Αν το πράσινο είναι το φόρτε σας – ή η τέλεια απόχρωση για να βελτιώσετε την γκαρνταρόμπα σας – έχετε πολλούς λόγους να το αγκαλιάσετε. Οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι κυμαίνονται από το κλασικό σμαράγδι έως το τυρκουάζ με πράσινο χρώμα και τους πράσινους γρανάτες. Όταν επιλέγετε κοσμήματα με πράσινους πολύτιμους λίθους, οι επιλογές σας είναι τεράστιες. Με κάθε πέτρα να αποπνέει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Με τόσες πολλές αποχρώσεις και ποικιλίες πράσινων πολύτιμων λίθων, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν που θα ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

 

Σμαράγδι

Δαχτυλίδι με σμαράγδι

Το σμαράγδι είναι ο κυριότερος πολύτιμος πράσινος λίθος, που προκαλεί εικόνες μιας φωτεινής, κλασικής πράσινης απόχρωσης. Στην πραγματικότητα, τα σμαράγδια υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, που κυμαίνονται από ανοιχτό και φωτεινό έως ένα βαθύτερο γαλαζοπράσινο πράσινο. Το σμαράγδι είναι ο παραδοσιακός γενέθλιος λίθος του Μαΐου.

Περίδοτος

 

Ο περίδοτος είναι ένας λαμπερός και ζωντανός πολύτιμος λίθος, με χρώμα που κυμαίνεται από κιτρινοπράσινο έως λαχανί και λαδί. Ιστορικά, η απόχρωσή του και η ομορφιά του οδήγησαν μερικές φορές στη σύγχυσή του με το σμαράγδι. Ο Περίδοτος είναι ο γενέθλιος λίθος του Αυγούστου.

Πράσινος τουρμαλίνης

Ο τουρμαλίνης διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, γεγονός που τον καθιστά αγαπημένο των σχεδιαστών κοσμημάτων και έναν λίθο που έχει μια απόχρωση για όλους. Οι δημοφιλείς αποχρώσεις περιλαμβάνουν όχι μόνο το πράσινο αλλά και το κόκκινο, το ροζ, το μπλε, το μωβ και το μαύρο. Ο τουρμαλίνης μπορεί επίσης να εμφανίσει πολλά χρώματα στην ίδια πέτρα. Ο τουρμαλίνης, μαζί με το οπάλιο, είναι ο γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου.

Πράσινοι γρανάτες

Οι δύο συνηθισμένοι πράσινοι γρανάτες είναι ο τσαβορίτης και ο δημαντοειδής. Ενώ το χρωματικό τους φάσμα επικαλύπτεται, οι δύο αυτές ποικιλίες προέρχονται από διαφορετικές ομάδες γρανατών και έχουν διαφορετική χημική σύσταση. Το αποτέλεσμα για την αγορά ενός πράσινου γρανάτη; Οι τσαβορίτες έχουν συνήθως ένα πολύ φωτεινό πράσινο χρώμα (πιο κοντά στο σμαραγδί), ενώ οι δημαντοειδείς έχουν μια ελαφρώς πιο σκούρα, πρασινοκίτρινη απόχρωση.

Νεφρίτης

Ένας πολύτιμος λίθος με ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Κίνα, ο νεφρίτης κυμαίνεται σε χρώμα από σμαραγδένιο έως γκρι-πράσινο, πράσινο με στίγματα και λευκό, ενώ πιο σπάνια συναντάται και σε αποχρώσεις του κίτρινου, του ροζ, της λεβάντας και του μαύρου. Η πιο πολύτιμη ποικιλία είναι ο αυτοκρατορικός νεφρίτης, ο οποίος αποπνέει ένα πλούσιο σμαραγδένιο-πράσινο χρώμα. Ο νεφρίτης είναι εξαιρετικά ανθεκτικός, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για casual κοσμήματα και καθημερινή χρήση.

Τυρκουάζ

Ενώ πολλοί από εμάς θεωρούμε το τυρκουάζ μια πέτρα με μπλε απόχρωση, πολλοί από αυτούς τους πολύτιμους λίθους κλίνουν περισσότερο προς το πράσινο. Ενώ διατηρεί μια ισχυρή πολιτιστική σύνδεση με τις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής, το τυρκουάζ εμφανίζεται σε πιο καινοτόμα σχέδια κοσμημάτων και είναι επίσης ένας από τους γενέθλιους λίθους του Δεκεμβρίου.

Λαμπραντορίτης

Οι λίθοι λαμπραντορίτη έχουν αδιαφανή πρασινο-γκρι βάση, αλλά όταν το φως τους χτυπά από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, εμφανίζεται ένα εντυπωσιακό εφέ ουράνιου τόξου. Ο λαμπραντορίτης αποκαλείται μερικές φορές μαύρη φεγγαρόπετρα ή μάτι του γερακιού και αποτελεί δημοφιλή επιλογή σε σχέδια χειροποίητων κοσμημάτων.

Αμαζονίτης

Ο αμαζονίτης είναι ένας αδιαφανής, ανοιχτός γαλαζοπράσινος λίθος, σχεδόν τυρκουάζ στο χρώμα και παρόμοιος με το νεφρίτη και το τυρκουάζ στο στυλ.

Με τόσες πολλές αποχρώσεις και ποικιλίες πράσινων πολύτιμων λίθων για να διαλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν (ή μερικούς!) που θα ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

Έλα να γνωριστούμε καλύτερα!

Ακολούθησε μας στο Instagram

Βρες μας στο Facebook 

Back to top button