Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Αποστόλης Αναγνώστου: Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων έχει τη δύναμη και ζητά την εμπιστοσύνη σας

Ομιλία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων Απόστολος Αναγνώστου καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Δείτε τα βίντεο των ομιλιών

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Αναγνώστου

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων  και η κο Φαρσάλων ΚΚΕ  μου έδωσε την τιμή να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Παράταξης  για δεύτερη φορα σε ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από συμπολίτες μας που έχουν κάνει πολλά μεροκάματα στον αγώνα σε Συλλαλητήρια ,απεργίες, κινητοποιήσεις  και αγώνα διεκδικήσεων για τα λαϊκά Εργατικά-Αγροτικά  δικαιώματα.  Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αποδείξει έως τώρα την Πάλη σε Δημοτικά Συμβούλια πως είναι  απαραίτητα οι λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου  να Υπηρετούν  το κοινό καλό των  πολλών και όχι των λίγων  .

Και μιλάμε για Υπηρεσίες  όπως  ΣΧΟΛΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΟΔΟΠΟΙΙΑ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ- ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΠΥΡΑΣΦαΛΕΙΑ -ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ -κ.α.π.

Έργα με  αποδείξει το Σήμερα  δεν έγιναν ποτέ δεν είχαν στόχο να πραγματοποιήσουν  οι εως τώρα δημοτικές αρχές, ενώ τα ΕΣΠΑ -Ταμείο Ανάκαμψης -Έξυπνους Δήμους  -Πόλεις, και άλλα έξυπνα τους που στηρίζονται στην υπερφορολόγηση  την φοροληστεία της αγροτικής -εργατικής Τάξης, γράφουν προϋπολογισμούς και ΤΠ    Εκθέσεις  ΙΔΕΩΝ, και περνούν μήνες και  χρόνια και ο Δήμος Φαρσάλων ζει σε ένα μεγάλο   φαγοπότι  κάποιων, με αναθέσεις, και μεγάλα, επιστρέφοντας σε δεκαετίες προπολεμικές χωρίς τις Υπηρεσίες που προαναφέραμε. Το ΚΚΕ  και Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων έχει τη δύναμη και ζητά την εμπιστοσύνη σας, και  με τη ψήφο σας να δυναμώσουμε την παραταξή μας ως Δημοτική  Αρχή και   να ξεκινήσουμε έναν ποιο δυνατό  ΑΓΩΝΑ .

Όλα αυτά που χαθήκανε  είναι η ζωή μας, η Περιουσία μας  (τα χιλιάδες στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας -ντομάτας κ.α.π.)  σπιτιών που χαθήκανε,  που κάθε οικογένεια παλεύει χρόνια να παράγει φτιάξει  για ένα  καλύτερο  αύριο  δικό της αλλά και των παιδιών της, στο έλεος ενός καιρικού φαινομένου, διαχειρίσιμου  τον 21 αιώνα, μέσα σε πόλεις και χωριά ανοχύρωτα  με  μία δυνατή βροχή να  ΧΑΝΟΝΤΑΙ  όλα,την  εποχή  που  η  επιστήμη, τεχνολογία  είναι  στην υπηρεσία κάθε μίας κυβέρνησης – περιφέρειας -Δήμου το θελήσει. Γιατί όλη αυτή η καταστροφή;

-Όλα αυτά  έχουν   την σφραγίδα των διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, που από το 2017 γνώριζαν για τον κίνδυνο πλημμύρας στη Θεσσαλία και την άφησαν να πνιγεί!»

Είχαν προειδοποιηθεί και μπορούσαν.

Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι  της Θεσσαλίας  και του Δήμου μας   δεν μπορεί να αποδίδεται απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά είναι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων των  κυβερνήσεων που είχαμε έως τώρα, που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν και να θωρακίσουν με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές  τις συγκεκριμένες περιοχές που έχουμε  ξαναζήσει τέτοια προβλήματα, να οργανώσουν την πολιτική προστασία και όλες τις υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των στελεχών τους στην Περιφέρεια με το κ Αγοραστό  έτσι και στο δήμο   μας , που συνέργησαν σ’ αυτές τις πολιτικές και δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Συνήθως μετά από κάποιες πλημμύρες, γινόταν κάποια αντιπλημμυρικά, αλλά όχι αυτά που χρειάζονταν και όχι σε όλες τις περιοχές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά χωριά, αλλά και η πόλη μας  σήμερα, σε μεγάλο βαθμό ανοχύρωτες. Όμως αυτά, για τη δική τους πολιτική, δεν είναι έργα ανάπτυξης, δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δεν εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο, δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, καθώς χαρακτηρίζονται ως “μη επιλέξιμα”. Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός, ακόμα και με τη ζωή του.

Παράδειγμα ο δρόμος  που πατάμε έγινε με χρήματα του  Ιανού, ως αντιπλημμυρικό έργο!!

Οι ισχυρισμοί του Δημάρχου και αντιδημάρχου έργων ότι α Φάρσαλα έχουν γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο αποδείχθηκαν κούφια λόγια, αφού δυστυχώς πλημμύρισαν για Τρίτη -τέταρτη φορά  .Όλα αυτά είναι απόδειξη  της εγκληματικής πολιτική που   ακολουθούν .

Δεν πρέπει  να  λοιπόν   επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με την ίδια τη ζωή μας. Όλοι  εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουμε  τίποτα να κερδίσουμε  από αυτή την πολιτική, της ΕΕ-  των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ και των παρατάξεων στο Δήμο  Φαρσάλων αλλά αντίθετα κινδυνεύουμε  να χάσουμε  και ό,τι μας  έχει απομείνει .

Βεβαίως, ο Δήμος δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα. Όμως ένας Δήμος που ιεραρχεί τις ανάγκες των εργαζομένων, των κατοίκων, των λαϊκών οικογενειών αυτής της πόλης, μπορεί να δώσει ανάσα και αντοχή. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Το κάναμε ήδη στην Πάτρα με την Λαϊκή Συσπείρωση και  τον Κώστα Πελετίδη. Το θέμα, δηλαδή, τελικά είναι ποιος κάθεται στο τιμόνι  της  Δημοτικής Αρχής, ποιος κάνει κουμάντο, ποιος έχει την πλειοψηφία. Και ο κόσμος εσείς, πρέπει να το σκεφτεί ότι έχουμε τη  δύναμη και μπορούμε να αλλάξουμε  τα πράγματα!

Ο λαός πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον του που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Αντί του οποιοδήποτε να βγεί στη δεύτερη Κυριακή   εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και όχι αυτοί που ψήφιζαν μεταξύ  τους όλες τις καθοριστικές αποφάσεις για τις ζωές μας.

Καλούμε αυτόν τον κόσμο να μην παραιτηθεί, να μην παροπλιστεί, να συναντηθεί μαζί μας, όπως έχουν κάνει κι άλλοι συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σήμερα κάνουμε ένα κάλεσμα για αγώνα «για τις ανάγκες των πολλών» όπως λέει και το σύνθημα μας, με εφόδιο το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα των βουλευτικών εκλογών για τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του, την ενίσχυση του ΚΚΕ, που έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα για όλη την Ελλάδα όπως  και εδώ, με την ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  Θεσσαλονίκης οικοδόμοι, επιστήμονες, φοιτητές και μέλη της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Φαρσάλων που αλληλέγγυα προσέφεραν την στήριξη τους σε  πλημμυροπαθείς κατοίκους χωριών του Δήμου μας.

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τις 8 του Οκτώβρη, μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων και  παρατάξεων  που στηρίζουν «τα κέρδη των λίγων».

Οι εργαζόμενοι,  αγρότες, οι συνταξιούχοι,  οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέες και οι νέοι που ζουν στο Δήμο Φαρσάλων έχουμε επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά μας:

Να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για μία Δημοτική Αρχή, που θα αποτελέσει  στήριγμα στον αγώνα  μας για τα δικαιώματα μας, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, που θα ασκούν πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση , όπως  εκεί που οι δήμοι είναι στα χέρια αγωνιστών, στην Πάτρα, με το Σύντροφο Δήμαρχο Πελετίδη  .

Καλούμε  εσάς που αναρωτιέστε γιατί δεν είναι προτεραιότητα η επίλυση ζωτικών προβλημάτων στην πόλη μας και στα χωριά μας αλλά προέχουν το φαγοπότι  οι εξυπηρετήσεις,  οι αναθέσεις  έργων σε  κάθε είδους εργολάβων, τεχνικών εταιρειών- «αναπτυξιακών», και άλλων επιχειρηματιών.

Από τα 207 ψηφοδέλτια σε δήμους με επικεφαλής υποψήφιο της ΝΔ, τα 70 τα στηρίζουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 55 τα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και 12 ο ΣΥΡΙΖΑ !  Αυτό συμβαίνει και στο Δήμο μας στην προσπάθεια  τους να υπηρετούν τα ίδια αφεντικά ,να έχουν κοινό΄ στόχο  την  ιδιωτικοποίηση το ξεπούλημα  των υπηρεσιών του δήμου, και την επαγγελματική τους επιτυχία ως πετυχημένοι δήμαρχοι  .

Δεν υπάρχουν διαφορές στους τρεις συνδυασμούς, και οι τρεις τους υπήρξαν στο τιμόνι της ΔΑ, τα έργα τους έχουν τα  ίδια αποτελέσματα.

στην  ΥΔΡΕΥΣΗ αποτέλεσμα χρόνων  η τραγική κατάσταση ,έργα  κακής ποιότητας από τους αγωγούς ,τις γεωτρήσεις, τις αναλύσεις (που ,πως ,πότε ,  γίνονται )……….. το έγκλημα που συνεχίζει η ΔΑ και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΦ , φτάσανε να κρύβουν στα συρτάρια τους τα αποτελέσματα των αναλύσεων . Παρόλου τις καθημερινές επισκέψεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση  στη ΔΕΥΑΦ  αλλά και στο Δήμαρχο κ Εσκίογλου  Αποτελέσματα δεν δόθηκαν , παρά μέρος των αναλύσεων τα ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ  (Η ΛΣΦ αρκετές τετραετίες  με τους εκλεγμένους ΔΣ  διεκδικεί τα απαραίτητα  ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά  έργα .  Έργα  τα οποία δεν βάλαν άμεσα στο πρόγραμμα  για να υλοποιηθούν.

– ΚΥΦ ,με συνεχόμενες τοποθετήσεις στα Δημοτικά   Συμβούλια  και των τριών παρατάξεων ως Δημοτική αρχή  ήταν να βάφουν ένα κομμάτι  εξωτερικού  τοίχου ή ενός μικρού γραφείου  και να το δείχνουν ως έργο,  όσο για τη λειτουργία του ως ΚΥΦ τα αποτελέσματα ειναι  σήμερα  φανερά, ένα ΚΥ σε πλήρη υπολειτουργία .

Στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ    δεν υπήρξε  η απαραίτητη  οικονομική  στήριξη στα ερασιτεχνικά σωματεία  ποδοσφαίρου  -αθλητικούς Συλλόγους που έχουν μεγάλες επιτυχίες αναγνωρισμένα Σωματεία Πανελλαδικά και Ευρώπη . δεν υπήρξε ούτε στον χώρο του Σταδίου και όπου αλλού χρειάστηκε…

–Στην ΠΑΙΔΙΑ -ΣΧΟΛΙΚΑ  ΚΤΙΡΙΑ   – Σε έργα εντός και εκτός   στα σχολικά κτίρια τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά να μένουν άβαφα, γενικά κακοσυντηρημένα  σε κατάσταση που δεν θυμίζουν χώρους   Υγιεινής και  ασφαλείς  για τα παιδιά μας και εγγόνια μας.  Το 2023  και  δεν έχουν πραγματοποιηθεί  σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου αντισεισμικός  έλεγχος, γνωρίζοντας τη σεισμικότητα  της περιοχής μας, και  Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας   μία πόλη καλύτερη και δεν μένουμε μόνο σε αυτά .

–Στην ΠΡΟΝΟΙΑ ένα  τεράστιο πρόβλημα που  δυστυχώς αντιμετωπίζουν αρκετές  οικογένειες στο Δήμο μας  .

-Στην  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- μία Υπηρεσία  και αυτή σε υπολειτουργία  απο  Οχήματα καθαριότητας   αλλά και αριθμητικά ελλειπές ανθρώπινο δυναμικό, τετραετίες πίσω οι  ευθύνες .  Ένας Δήμος  με τεράστιες  ελλείψεις  σε προσωπικό  Εργατικό, Τεχνικό, Διοικητικό,Επιστημονικό  αλλά  και   σε διάφορα  μηχανήματα έργων, που θα έχουν τη δυνατότητα  να εκτελέσουν  έργα  πολλών  χιλιάδων ευρώ κέρδος .

Αποτέλεσμα  το   κέρδος να είναι  όφελος προς τους κατοίκους του Δήμου Φαρσάλων, αποφεύγοντας  το  τεράστιο κόστος πολλών έργων, πολλών χιλιάδων ευρώ που   θα παραμένουν στο ταμείο του Δήμου μας .  Δεν πρέπει να αφήσουμε τον δήμο μας στη λογική του <<πάμε και όπου βγεί>> .

ΌΛΟΙ  μας ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ,

ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΏΒΡΗ   με το ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  στην κάλπη για ένα αύριο καλύτερο του χθες .

Αυτοί οι <<αυτοδιοικητικοί >>συνδυασμοί με <Ελπίδες- Όραμα Ανάπτυξης-Αναγέννηση, και το Αυτοδιοικητικοί>>εμείς  εδώ και χρόνια τα βάζουμε στην άκρη

γιατί δεν είναι τοπική διοίκηση αλλά ένα οργανικό κομμάτι της κρατικής εξουσίας που  ακολουθούν την ίδια πολιτική .

Σίγουρα έχουν διαφορές στη φιλοσοφία διαχείρισης επιμέρους ζητημάτων, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη συμφωνία και τη σύμπνοια τους στα μεγάλα θέματα εντός του αντιλαϊκού πλαισίου λειτουργίας της τοπικής διοίκησης.

Διαφέρουν μόνο στα επουσιώδη, στο ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής , ποιος είναι ο ικανότερος στο να εισπράττει από τους δημότες , ποιος αξιοποιεί καλύτερα τα κονδύλια  του ΕΣΠΑ, ποιος κάνει λιγότερες ή περισσότερες αναθέσεις έργων.

Από την άλλη  Συμφωνούσαν   στις αρχές τις τετραετίας   στους προϋπολογισμούς .  Συμφωνούσαν  στα   Τεχνικά Προγράμματα, όπως και τη σύμφωνη γνώμη για το Ταμείο Ανάκαμψης  (να υπογράψουν ένα ακόμα Μνημόνιο ) που εδώ στο δήμο μας  ζητωκραύγαζανε για μιά μεγάλη επιτυχία  και οι τρεις παρατάξεις .

Το πεδίο  της αντιπαράθεσης τους είναι  ποιος ει΄ναι  ικανός στην «εισπραξιμότητα». Τίποτα για την κρατική υποχρηματοδότηση λέξη που δεν είναι γραμμένη στο λεξιλόγιο τους., ούτε κουβέντα στο να δώσουν μια έστω ανάσα στο λαό από την τοπική φορολογία.

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει και έτσι φτάνουμε κάθε χρόνο να έχουμε στο δήμο μας αύξηση των προϋπολογισμένων εσόδων από μισθώματα, από τέλη καθαριότητας, αρδευτικά, από το (ΤΑΠ) τέλος ακίνητης περιουσίας, από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιτηδευματιών (που ήταν στην ευχέρεια τους να μην το εισπράττουν).

Αυξημένα έσοδα από φόρους και εισφορές από φόρους ηλεκτροδοτούμενων χώρων , από παράβολα …

Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί ένα μεγάλο  τμήμα των εσόδων του , προέρχεται καθαρά από τα τέλη που πληρώνουμε εμείς και τη φοροληστεία μας. Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας πάντα των υπηρεσιών ,για τις οποίες πληρώνουμε δύο και τρείς φορές τον  χρόνο .

Καταψηφίζουμε το προϋπολογισμό γιατί απουσιάζει συγκεκριμένα η μέριμνα για τις ανάγκες και έργα Υποδομής που θα βελτιώσουν τη ζωή και την προστασία της ζωής μας, των κατοίκων .,λύσεις για να μας ανακουφίσουν  από τα υψηλά τέλη και τα χαράτσια. Στον προϋπολογισμό΄ δεν υπάρχουν κωδικοί για την προστασία της Υγείας ,για τη βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής για τους οικονομικά αδύνατους, πρόνοια , ,για τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία ,τον πολιτισμό, την επιμόρφωση  των κατοίκων του Δήμου μας ,των νέων και όχι μονο.

Καταψηφίζουμε το ΤΠ γιατι δεν υπάρχουν κωδικοί για έργα Πυροπροστασίας  ,Αντισεισμικού΄ ελέγχου των Σχολικών Κτιρίων και για θωράκιση  των κτιρίων.

Καταψηφίζουμε το Προϋπολογισμό΄ και το Τεχνικό Πρόγραμμα  και ας έχουν προβλέψει οι κυβερνήσεις ,με το θεσμικό τους πλαίσιο για την τοπική διοίκηση ν να μας στερούν το δικαίωμα αυτή η ψήφος να καταμετράται.

Μας αρκεί΄ όμως που καταγράφεται στη λαϊκή συνείδηση!

-Πραγματικά τον Σεπτέμβρη  δεν υπήρχαν  λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που ζήσανε  αυτές τις μέρες οι κάτοικοι του Δήμου μας ,και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη.  .Βρεθήκαμε σε  όλα τα χωριά  και εδω στην πόλη μας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαράσταση μας στους εκατοντάδες πληγέντες  που έχασαν  κατοικίες ,αγροτικές καλλιέργειες ,κτηνοτροφικές μονάδες. -Με  ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  Θεσσαλονίκης , οικοδόμους ,επιστήμονες ,φοιτητές και μέλη της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ φαρσαλων που αλληλέγγυα προσέφεραν την στήριξη τους σε  πλημμυροπαθείς κατοίκους χωριών του Δήμου μας Οπως και σε άλλες πόλεις στη θεσσαλία .

Αυτή την ώρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια ,γιατί λόγια ακούμε και απο τους κυβερνώντες από τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και δεν εννοούμε τα ανεπαρκή μέτρα που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός και οι αναρμόδιοι υπουργοί του, τα οποία αποτελούν εμπαιγμό΄ σε βάρος των πληγέντων  της περιοχής μας .Πράξεις σημαίνει να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα- μέτρα που έχουμε επανειλημμένα ζητήσει  οι Βουλευτές του ΚΚΕ από τον κρατικό μηχανισμό ,μέσω των εκλεγμένων μας στη Βουλη΄,και ως Λαϊκή Συσπείρωση στη τοπική διοίκηση  περιφέρεια  Θεσσαλίας και Δήμο Φαρσάλων .

Να θυμηθούμε   ότι είχαμε συναντηθεί΄ σε σύσκεψη στο σχολικό΄ κτίριο Ευιδρίου πριν 3 χρόνια . Τότε είχαμε τον Ιανό από τότε έως τώρα στο ίδιο έργο θεατές  και προχωράμε προς το χειρότερο. Όλοι τους βγάζανε κορώνες (Περιφερειάρχες-  βουλευτές  ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και άλλοι τοπικοί άρχοντες   ) .   ΟΛΟΙ τους θυμήθηκαν   και μιλούσαν σαν κάτι ξεχωριστό΄ για τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου  Λάρισας  1980   και την 15ετία από τον κομμουνιστή΄ δήμαρχο Αριστείδη Λαμπρούλη  ,για τα αντιπλημμυρικά έργα , υποκλινότανε στη δημοτική  αρχή και  στα έργα του συντρόφου Αριστείδη Λαμπρούλη .

Για αυτό μιλάμε για έγκλημα προδιαγεγραμμένο  κατά της ζωής, της λαϊκής περιουσίας, των κατοικιών ,των καλλιεργειών του περιβάλλοντος ,και της υγείας του λαού ,  γιατι ΄γνώριζαν και γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου μας, ολόκληρης της Θεσσαλίας .

Όσο και αν ,κυβέρνηση , και τα άλλα κόμματα του συστήματος και τα ΜΜΕ αποδίδουν τις καταστροφές στην <<–ένταση των φαινομένων>>και στην κλιματική αλλαγή. Η  αλήθεια είναι μιά (   λόγω της ανυπαρξίας ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης η  περιοχή μας  ει΄ναι αθωράκιστη για αυτο΄ ειναι έγκλημα  . Αποτέλεσμα  της πολιτικής   που ακολουθούνε όλες έως  και τώρα  Δημοτικές Αρχές αλλά και οι  κυβερνήσεις . Με έργα συμπλήρωμα των  προηγούμενων  για  να δείξουν κάτι  , δυστυχώς πάντα  τα αποτελέσματα θα μετρούν πλημμύρες και καταστροφές στις λαϊκές  περιουσίες μας ,

Η ουσία βρίσκεται στο ο΄τι τα απαραίτητα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής  θωράκισης προστασίας

δεν αποτελούν προτεραιότητα για το αστικό    κράτος ,τη Δημοτικη΄αρχή   διότι δεν δίνουν κέρδη στους καπιταλιστές και στους μονοπωλιακούς ομίλους τους .  Ακολουθούν την κατεύθυνση  πολιτικής  της  Ε.Ε, η οποία  συστήνει στις κυβερνήσεις ο΄τι, στις περιοχές που ζει΄ ο φτωχός  κόσμος  είναι προτιμότερο ,αντι για αντιπλημμυρικά έργα ,να δίνουν αποζημιώσεις -ψίχουλα  μετά τις καταστροφές και τέτοια έργα να γίνονται μόνο εκεί΄ που υπάρχουν οι βίλες των πλουσίων , βιομηχανίες ,ξενοδοχειακές μονάδες κλπ.

. Ενώ αντίθετα για τα σπίτια  και την περιουσία του λαού΄ μας  δεν ενδιαφέρεται κανείς τους και δεν θα ενδιαφερθούν αν δεν τους αναγκάσουμε   εμείς ο λαός. Τα όποια έργα γίνονται με κριτήριο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου , εργολάβων, διαγκωνίζονται μεταξύ τους  για το ποιος θα τα υλοποιήσει με πόσο κέρδος ,πόση μίζα θα πάρουν αυτο ΄τους ενδιαφέρει.

– Όσον αφορά τα χωριά μας σε καμιά περίπτωση δεν σώζονται με τις Αντιδημαρχίες ανά γεωγραφικό τομέα που θέσπισε η δημοτική αρχή, ούτε βέβαια με την καταβολή της πενιχρής ετήσιας πάγιας προκαταβολής. Παραμένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα όπως το τεράστιο αποχετευτικό πρόβλημα στην πόλη των Φαρσάλων στο έργο που γίνεται καθυστερημένα τωρα με τα γνωστά ΄τεχνικά κατασκευαστικά προβλήματα του ,αλλά και  στην πλειοψηφία των χωριών μας και τις εστίες μόλυνσης που δημιουργεί η ποιότητα του νερού σε αρκετά από αυτά. Να θυμηθούμε τα χωριά του Πολυδάμαντα μετά από επίσκεψη επιτροπής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων, στο σχολικό  κτίριο επίσκεψη ,στο κρυφό πρόβλημα του  αγωγού  ύδρευσης ,την κρυφή ποιότητα του νερού.

Τα χωριά μας μένουν στην κυριολεξία απογυμνωμένα από έργα, με μεγάλα προβλήματα στην εσωτερική οδοποιία, το φωτισμό, τη φροντίδα και περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων,  την καθαριότητα,  τις παιδικές χαρές με σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας  για τα παιδιά , με  την ανάπτυξη παράνομων σκουπιδότοπων ανα χωριό, προβλήματα με την ποιότητα  του πόσιμου νερού  .   Να μιλήσουμε για την αγροκτηνοτροφική    δραστηριότητα , που χρειάζονται υποδομές  ,έργα φράγματα , νερό, δεξαμενές αγωγοί ,αγροτική οδοποιία, που πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα , και όχι να παρακαλάνε οι κτηνοτρόφοι και αγρότες  ,για να μπορούν να πάνε στις μονάδες και στα χωράφια τους , με εμπόδιο που είχε δημιουργήσει ο Ιανός .  τη στιγμή που  τα  μηχανήματα σαπίζουν στη βροχή και στον ήλιο  .

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων

– Διεκδικεί  την ενιαία χρέωση με βάση το κυβικό μέτρο σε χαμηλή τιμή για όλο το δήμο, τη στελέχωση των δομών του Δήμου με μόνιμο τεχνικό προσωπικό και μηχανήματα ,προκειμένου να υποστηρίξουν  ένα  σύγχρονο δίκτυο Ύδρευσης  με προστασία  στους δημότες  και φθηνή χρέωση.

-ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ  να γίνεται ενημέρωση σε κάθε τιμολόγιο ύδρευσης η ποιότητα του νερού , δυστυχώς η δημοτική αρχή΄ αλλά και η ΔΕΥΑΦ δεν έχουν κάνει το ελάχιστο ηταν αρνητικοί .

-Διεκδικούμε τη συνολική κατάργηση τους ,με χρηματοδότηση των Υπηρεσιών αυτών από το Κρατικό Προϋπολογισμό ,χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των  δημοτών , χωρίς δηλαδή να γίνεται δεύτερη και τρίτη φορολόγησή τους.  Η μόνη συζήτηση που κάνουμε ,μέχρι ο λαός με τον αγώνα του  να επιβάλλει την κατάργηση τους, είναι η δραστική μείωση των ανταποδοτικών .

-Διεκδικούμε να μην φορτώνουν τον Δήμο μας με αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους . Να  μην βρίσκονται κρίσιμοι τομείς΄ς στο Δημο οπως τα έργα θωράκισης της ζωής ,της περιουσίας του λαού, η αντιπλημμυρική ,αντιπυρική ,αντισεισμική προστασία, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων ,την   καθαριότητα   των σχολείων ,τη βοήθεια στο Σπίτι, τη λειτουργία των αθλητικών και των πολιτιστικών υποδομών και δραστηριοτήτων, καθώς και μία σειρά τομείς ,όπως η φροντίδα των αδέσποτων σκύλων. .

-Διεκδικούμε αυτα΄ και άλλα γιατί μέσω της φορολογίας  ,το κράτος συγκεντρώνει  τα δημόσια έσοδα (φόρος φυσικών προσώπων ,ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ειδικοί φόροι σε βενζίνη ,πετρέλαιο ,τσιγάρα ποτά κ.τ.λ) ,που  δυστυχώς το κράτος αρνείται να δώσει στους Δήμους.

-Διεκδικούμε   ένα Τεχνικό Πρόγραμμα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του Δήμου μας , με αποκλειστικό κριτήριο η κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Back to top button